DOBRO JUTRO, APARTHEJDE! Đurić o zameni odbornika u Severnoj Mitrovici: Briselski sporazum je MRTAV!

Autor:

Vesti

14.12.2022

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su Srbi napustili kosovske institucije, CIK je odobrio zamenu odbornika u Skupštini opštine Severna Mitrovica, gde su sada u većini Albanci.

DOBRO JUTRO, APARTHEJDE! Đurić o zameni odbornika u Severnoj Mitrovici: Briselski sporazum je MRTAV!

Foto: St/N. Pančić

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ocenio je da je Briselski sporazum mrtav i da na Kosovu na scenu stupa aparthejd jer su danas u Severnoj Mitrovici predstavnici kosovskih Srba u gradskoj skupštini zamenjeni predstavnicima kosovskih Albanaca.

- Danas u Severnoj Mitrovici, jedinom preostalom gradu sa srpskom većinom, Vlada Kosova* predvođena Kurtijem zamenila je demokratski izabrane predstavnike kosovskih Srba u gradskoj skupštini predstavnicima kosovskih Albanaca. Briselski sporazume, počivaj u miru. Dobro jutro, aparthejde - rekao je Đurić.

 

 

Podsetimo, u Skupštini opštine Severna Mitrovica danas je zakletvu položilo 16 novih odbornika od kojih je samo jedan Srbin, Dušan Milunović sa liste "GI Srpski opstanak".

Nakon što su Srbi napustili kosovske institucije, CIK je odobrio zamenu odbornika u Skupštini opštine Severna Mitrovica, gde su sada u većini Albanci. 

Odbornik u SO Severna Mitrovica Skender Sadiku rekao je na početku sednice da ima uslova za izbor novog rukovodstva i pročitao je tačke dnevnog reda. On je rekao i da novi odbornici nisu tu svojom voljom, već "zaslugom odbornika iz Srpske liste koji su podneli ostavke".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading