VESIĆ PRUŽIO PODRŠKU PREDSEDNIKU SRBIJE: Vučić odlučno štiti živote Srba - prvi koji je za 23 godine aktivirao odredbu o raspoređivanju srpske vojske na KiM!

Autor:

Vesti

10.12.2022

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred nama teški dani i noći za srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i za celu Republiku Srbiju - kaže ministar Goran Vesić.

VESIĆ PRUŽIO PODRŠKU PREDSEDNIKU SRBIJE: Vučić odlučno štiti živote Srba - prvi koji je za 23 godine aktivirao odredbu o raspoređivanju srpske vojske na KiM!

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs PREDRAG MITIC/ nr

Goran Vesić i Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić se večeras obratio građanima naše zemlje i obavestio javnost o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o tome koji su naredni koraci Srbije. Tim povodom oglasio se i Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i obrazložio da su  pred nama teški dani i noći za srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i za celu Republiku Srbiju.

- Teror Aljbina Kurtija i privremenih vlasti na Kosovu se nastavlja, "kosovske" specijalne snage hapse nevine Srbe, oklopnim vozilima upadaju u dvorišta vrtića na severu Kosova, sa prstom na obaraču zaplenjuju privatnu imovinu i uništavaju živote srpskih porodica koje žive pošteno od svog rada - naveo je u svojoj izjavio Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, u ovoj situaciji Srbija mora, kao i do sada, da se ponaša racionalno i odgovorno, jer mi smo ozbiljna, međunarodno priznata država, a ne lutajući provizorijum kao što je lažna država Kosovo gde ne važi međunarodno pravo i gde političari kao što je Kurti mogu da se ponašaju destruktivno kao nenavođeni projektili. A često se ti projektili kao bumerang vrate upravo onima koji ih lansiraju.

- Predsednik Aleksandar Vučić je večeras pokazao zrelost, odgovornost i odlučnost da čuva mir i stabilnost, ali i živote svih Srba na Kosovu i Metohiji - naglasio je ministar Vesić.

Kako kaže, tako i treba tumačiti najavu predsednika Vučića da će Srbija zvanično od KFOR-a zatražiti da se na Kosovu i Metohiji rasporedi 1.000 pripadnika srpske vojske i policije čiji je zadatak da osiguraju bezbednost Srba i njihove imovine na Kosovu.

- Srbija na to ima pravo po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i mi ćemo na poštovanju tog prava insistirati, čvrsto rešeni da zaštitimo živote naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji - izjavio je Vesić.

Foto: MT Vlada Srbije

Ministar Goran Vesić

Kako je dodao, koliko je predsednik Vučić odlučan u nameri da zaštiti živote Srba na KiM, govori činjenica da je on prvi predsednik Republike Srbije koji je za protekle 23 godine, koliko je na snazi Rezolucija 1244, aktivirao odredbu o raspoređivanju srpskih bezbednosnih snaga na Kosovu i Metohiji.

- Srbija je do sada nebrojeno puta pokazala svetu da je posvećena miru i stabilnosti, ali imamo svoje crvene linije preko kojih nikome, bez obzira kakva sila stoji iza njih, nećemo dozvoliti da pređe -- naveo je ministar i dodao:

- Ne ugrožavajte živote Srba i ne približavajte se našim crvenim linijama, jer će Srbija, kao ozbiljna i snažna država, morati da reaguje onako kako bi reagovale sve ozbiljne zemlje kada je njihovo stanovništvo ugroženo.

Republika

Foto: Printscreen/Tanjug

Aleksandar Vučić

- Na kraju, poručujem našim sunarodnicima na Kosovu, ne strahujte, ostanite čvrsti i pribrani, predsednik Vučić i zvanični Beograd stoje uz vas i nikada vas neće napustiti! - poručio je Goran Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading