MA, DA LI JE MOGUĆE?! Nova priznala da Vučić vodi odgovornu politiku, nešto je izvarničilo u opozicionom matriksu!

Autor:

Vesti

12.10.2022

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi odgovornu politiku, a to sada priznaju i dežurni hejteri.

MA, DA LI JE MOGUĆE?! Nova priznala da Vučić vodi odgovornu politiku, nešto je izvarničilo u opozicionom matriksu!

Foto: printscreen

I to se desilo na političko-medijskoj sceni Srbije!

Verovali ili ne, ali opoziciono propagandno glasilo pod kontrolom tajkuna Nova objavilo je tekst u kome su konstatovani napori predsednika Srbije Aleksandra Vučića da učini sve kako bi se Srbija što lakše izborila sa energetskom krizom koja drma ceo svet od kako je počela ruska invazija na Ukrajinu, a koja je poslednjih dana postala sve teža kada je Kremlj žestoko odgovorio Kijevu zbog pokušaja sabotaže na Kerčkom mostu na Krimu.

Šolakovski portal objavio je tekst pod naslovom "Bukti evropski rat za energente, a u svemu učestvuje i Vučić", u kojem je konstatovano da rat u Ukrajini ima posledice i na politčki Zapad, kao i da su sankcije Ruskoj Federaciji primorale Evropske zemlje da se traže energente i na alternativnim stranama.

Na portalu Nova u pomenutom tekstu analizira se nedavni Vučićev sastanak sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije, princom Fejsalom bin Farhan al-Saudom, u kome se konstatuje su sagovornici razgovarali o saradnji u oblasti odbrane, vojne industrije, energetike, ali pre svega u sferi obnovljivih izvora energije.

Republika

Foto: printscreen

 

- Pored produbljivanja veza sa Saudijskom Arabijom, Vučić je imao sastanak i sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Ale Al Nahjanom koji je boravio u jednodnevnoj poseti Srbiji - navodi se u tekstu i napominje da srpski predsednik nije jedini koji pokušava da oformi nove i poboljša stare veze sa Bliskim istokom.

Sudeći po ovom tekstu, izgleda da su i dežurni hejteri koji svakodnevno vode prljave kampanje protiv predsednika države, konačno shvatili da Vučić čini sve kako bi Srbiju uveo u mirnu luku u najtežim geopolitičkim okolnostima.

Podsetimo, Republika je već pisala o odgovornoj politici šefa države, pošto je naš izvor iz Vlade Srbije otkrio da je Srbija je od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Saudijske Arabije i Irana, koje poseduju najveće rezerve nafte i gasa na planeti, dobila garancije da ubuduće može da računa na njihove energetske resurse.

- U borbi za energetsku stabilnost Srbija je zakucala na vrata država koje su najbogatije naftom i gasom. I potvrđeno je da su vrata tih prijateljskih država, i što se tiče energenata, za Srbiju širom otvorena - kazao je naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading