Nema više zadržavanja na granici između Srbije i Severne Makedonije: Konkretna korist za građane od Otvorenog Balkana!

Autor:

Vesti

09.06.2022

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inicijativa Otvoreni Balkan, koju je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa albanskim i makedonskim premijerom Edijem Ramom i Dmitrom Kovačeskim imaće konkretne koristi za građane.

Nema više zadržavanja na granici između Srbije i Severne Makedonije: Konkretna korist za građane od Otvorenog Balkana!

Foto: Tanjug MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA/ DARIO KONSTANTINOVIC

Jedna od konkretnih stvari koja će olakšati svakodnevnicu građanima tri države je i mogućnost korišćenja elektronskih naplata karata na naplatnim rampama tri države.

To praktično znači da će građani Srbija sa tagovima za putarinu moći da prođu rampe bez stajanja u Severnoj Makedoniji, čime će se u znatnoj meri smanjiti gužve.

Obraćajući se učesnicima inicijative Otvoreni Balkan premijer Severne Makedonije Dmitar Kovačevski, podsetimo, ocenio je će Otvoreni Balkan doprineti boljem životu svih naroda na Zapadnom Balkanu.

- Samit u Ohridu bio veoma produktivan i doneo nove ideje za saradnju - naveo je premijer Severne Makedonije.

 

 

Podsetimo, juče je u Ohridu potpisan i memoarandum o uzajamnom priznavanju diploma i naučnih zvanja u visokom obrazovanju, u turizmu, u kulturi i kao i o saradnji poreskih uprava.

Sumirajući rezultate samita u Severnoj Makedoniji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je zadovaljan što je se razgovaralo otvorenim pitanjima.

- Da me dobro razumeju svi, ne može to odmah da donese rezultat, ali biće svakog dana sve više vidljivo. Moramo da vidimo kako još da uprostimo procedure na granici, borićemo se za bolji život naših građana. U nekoliko rečenica da sumiram: dosta toga smo postigli, ako analizirate danas i ekonomske odnose, nemamo bilateralne otvorene probleme, to su velike stvari koje su donele ogromne promene u prethodnom periodu - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading