ANA BRNABIĆ NA TV PRVA! Poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, ali tražimo da se poštuje i naš! Niko nam ništa nije zamerio!

Autor:

Vesti

27.02.2022

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić gost je jutarnjeg programa na TV Prva.

ANA BRNABIĆ NA TV PRVA! Poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, ali tražimo da se poštuje i naš! Niko nam ništa nije zamerio!

Foto: printscreen/TV Prva

Ana Branabić je prokomentarisala situaciju u Ukrajini.

- Mi ćemo danas imati sednicu Vlade u 11, da potvrdimo naš stav o Ukrajini. To je politika koja štiti naše nacionalne interese i međunarodno pravo. Mi poštujemo terotirajni integritet Ukrajine, ali tražimo da se poštuje i naš. Čuvamo mir, ne uvodimo sankcije Rusije jer nam nisu u interesu. Čuvamo našu vojnu neutralnost takođe.

- Ono što nam je važno je da očuvamo mir naše države, stabilnost, razgovaraćemo sa našem partnerima iz EU, svakodnevno smo sa njima u kontaktu. Srbiji, samim tim, nema ko šta da zameri.

Republika

Foto: printscreen/TV Prva

Ana Brnabić

 

- Srbija neće raditi u interesu bilo koje strane, izuzev naše. Mi razmišljamo samo o našoj stolici, da zaštitimo srpske interese, ali i međunarodni pravni poredak.

- Mi zahtevamo da se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali treba poštovati i naš. Ne može nama niko ništa da nameće i traži da nekome namećemo sankcije, kad naš se integritet ne poštuje.

- Aleksandar Vučić je mudro postupio kad je situacija u Ukrajini u pitanju. Nije ishitreno postupao kao što su to neki radili da bi se nekome dodvorio. Dobro je odmerio situaciju, zaključke je sastavljao dva dana, gledao svaki zarez, kako bi zaštitio interese našeg naroda. Tako da protiv ovog zaključka nema ništa da kaže ni Rusija ni Amerika, Neće ni Evropska unija imati ništa protiv ovoga...

- Imamo sve, od goriva do hrane preko lekova - rekla je premijerka i uverila narod da nema razloga da strahuju zbog refleksija na cene zbog rata u Ukrajini.

Republika

Foto: printscreen/TV Prva

Ana Brnabić

 

Ana Brnabić je rekla od čega i da li strahuje za domaću ekonomiju:

- Neverovatno je koliko naši politički neistomešnjici, koriste ovu krizu za neke svoje interese. Aleksandar Vučić ni u jednom trenutku nije na kampanju pomislio donoseći ovu odluku. Mi smo bezbedni ekonomski, obezbeđeni smo kao što sam rekla i goriva i hrane i lekova, pumpamo dodatne količine gasa... A to nije palo sa neba jer je rezultat našeg napornog rada. Da bi dodatno obezbedili zalihe hrane, sa ratarima smo dogovorili da podignemo subvencije sa 4.000 na 8.000 po hektaru.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading