PAD CENA GORIVA: Lepe vesti za vozače! I benzin i dizel jeftiniji!

Autor:

Vesti

09.08.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove cene goriva biće na snazi do sledećeg petka 16. avgusta.

PAD CENA GORIVA: Lepe vesti za vozače! I benzin i dizel jeftiniji!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Pumpa, benzinska pumpa

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji cene goriva su sledeće: litar evro dizela koštaće 198 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 187 dinara.

Nove cene goriva biće na snazi do sledećeg petka 16. avgusta. U odnosu na prošlu nedelju i dizel i benzin su jeftinija za 3 dinara u odnosu na prošlu nedelju.

 

Pada cena nafte u svetu

Prema najnovijim podacima sa berzi, cena sirove nafte je zabeležila pad i trenutno iznosi 76,093 dolara, dok je cena nafte Brent spala na 79,018 dolara. Takođe, evropski fjučersi gasa su se na otvaranju berze TTF prodavali po ceni od 40,385 evra za megavat-sat.

Ovakav trend pada cena nafte u svetu može imati značajan uticaj na globalno tržište nafte i goriva, te stoga izaziva pažnju stručnjaka i javnosti.

Da li će sukobi dići cene goriva?

Generalni sekretar "Udruženja naftnih kompanija Srbije" Tomislav Mićović ističe da dešavanja na Bliskom istoku imaju značajan uticaj na cene nafte na našem tržištu. Ipak, Mićović ističe da sve dok je moguć izvoz iz Irana, neće biti značajnih problema.

Sukobi na Bliskom istoku su često praćeni najavama o naglom rastu cena nafte, međutim, cena već neko vreme ostaje ispod granice od 80 dolara po barelu. Ova situacija ukazuje na kompleksnost faktora koji utiču na kretanje cena nafte i goriva, te ostavlja prostor za dalje analize i praćenje razvoja situacije na tržištu.

(Blic biznis)

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading