Dušan Živković je novi direktor EPS-a

Autor:

Vesti

15.06.2024

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njega je izglasao Nadzorni odbor kompanije na prethodnoj sednici.

Dušan Živković je novi direktor EPS-a

Foto: Promo foto

EPS

Dušan Živković je novi direktor preduzeća EPS, saznaje "Blic Biznis". Njega je izglasao Nadzorni odbor kompanije na prethodnoj sednici, a Živković je do sada obavljao funkciju v.d. generalnog direktora AD EPS.

On, kao dugogodišnji zaposleni u ovom preduzeću, odnosno kao direktor razvoja proizvodnje električne energije u EPS-u zna sve vrline i mane kompanije, a zbog toga je i stekao poverenje novog Nadzornog odbora i ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović, pisao je ranije "Blic Biznis".

Republika

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Zaposlen je u kompaniji od 1995. godine.

Dušan Živković je, kako piše na njegovom LinkedIn nalogu, angažovan u EPS od 2007. godine, gde je do kraja 2013. godine bio menadžer sektora za investicije. Od novembra 2013. godine je radio kao asistent menadžera RES, a oko dve godine kasnije, u oktobru 2015. godine je prešao na poziciju menadžera za razvoj proizvodnje.

Živković je i bio najozbiljniji kandidat za poziciju novog direktora EPS-a. Kkao dugogodišnji zaposleni u ovom preduzeću, odnosno kao direktor razvoja proizvodnje električne energije u EPS-u zna sve vrline i mane kompanije, a zbog toga je i stekao poverenje novog Nadzornog odbora i ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović.

Živković je čovek sa jasnom vizijom i verom da EPS treba da ostane u državnom vlasništvu.

- Duboko verujem da je ostanak EPS -a u državnom vlasništvu ispravna odluka. I bez svetske energetske krize jasno je da proizvodnja električne energije mora biti u rukama države, jer su samo tako građani i privreda apsolutno zaštićeni. Svedoci smo da je kriza naterala Francusku da nacionalizuje svog energetskog giganta. Dakle, bolje je učiti na tuđim greškama. Poučnih lekcija je mnogo širom sveta. - istakao je jednom prilikom Živković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading