PREDRAGU (38) JE POTREBNA NAŠA POMOĆ: Prima transfuzije krvne plazme da bi preživeo! Potrebno je 150.000 evra za transplantaciju jetre u Turskoj!

Autor:

Vesti

15.10.2024

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budimo humani, pomozimo Predragu da dobije ovu životnu bitku

PREDRAGU (38) JE POTREBNA NAŠA POMOĆ: Prima transfuzije krvne plazme da bi preživeo! Potrebno je 150.000 evra za transplantaciju jetre u Turskoj!

Foto: Privatna arhiva

Predrag Stamenković

Predrag Stamenković (38) iz Beograda čeka na transplantaciju jetre. Predrag je već dva meseca u bolnici u Kliničkom centru Srbije i nalazi se na listi čekanja za transplantaciju. Nikada nije pio, vodio je zdrav život, ali nažalost bolest se pojavila niotkuda.

Sada je Predrag samostalno pronašao svog donora. Potrebno mu je oko 150.000 evra da bi otišao na operaciju u Tursku.

- Donor je moj prijatelj, koji se sam ponudio. Ja sam krvna grupa A+. Trenutno jedino što mi pomaže je transfuzija krvne plazme koju dobijam na nekoliko dana i usled toga nisam u stanju da me otpuste na kućno lečenje. Na listi sam čekanja, ali u Srbiji se radi transplantacija organa moždano preminule osobe, što znači da ne postoji vremenski period čekanja. Jako je mali broj transplantacija na godišnjem nivou. Operacija živog donora (mog prijatelja koji bi dao deo svoje jetre), vrši se u Italiji i Turskoj i troškovi dostižu 150.000 evra -kaže Stamenković.

Predragu možete pomoći na sledeći način: 

Instrukcije za uplatu donmacije:

Predrag Stamenković, Bulevar vojvode Mišića 23/11, dinarski račun br: 200-125929800-14, šifra uplate 288 - DONACIJE ukoliko je uplata elektronska ili 188 ako se uplaćuje na šalteru-

Svrha uplate: donacije / namenska uplata, devizni račun br: 200-136958950-40, Iban RS35200000013695895040, Swift SBPORSBG

Budimo humani, pomozimo Predragu da dobije ovu životnu bitku!

Ovim povodom oglasio se i Predragov rođeni brat Miloš Stamenković, koji je zamolio sve ljude dobre volje da pomognu njegovom bratu, kako bi se prikupila novčana sredstva.

- Dragi prijatelji, već dva meseca je moj mlađi brat Predrag Stamenković u bolnici, gde mu je konstatovana ciroza jetre. Stavljen je na spisak za transplantaciju kao prioritet, međutim  kod nas se na takvu operaciju čeka jako dugo, pa smo odlučili da zatražimo pomoć od svih vas i da prikupimo novčana sredstva za njegovu operaciju u inostranstvu, jer je njegova situacija veoma hitna i jako složena. Ovom prilikom, molim vas da, ko koliko može,uplati novac na njegov namenski račun - moli Predragov brat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading