EVO KOJE MARKE VOZE NAJBAHATIJI VOZAČI: Ko kupi OVAJ AUTO, misli da je glavni baja!

Autor: S. L. - E. S. T.

Vesti

13.10.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemci istraživali kome je pisano najviše, a kome najmanje kazni u saobraćaju

EVO KOJE MARKE VOZE NAJBAHATIJI VOZAČI: Ko kupi OVAJ AUTO, misli da je glavni baja!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Šta mislite, vozači koje marke su najčešće kažnjavani u saobraćaju? Nemački portal Verivox uspeo je da napravi listu, odnosno da odredi koliko nemačkih vozača neke marke stoji iza ozbiljnih prekršaja. 

STATISTIKA

Vozači poršea, kaže njihova analiza, prednjače u statistici. Ako se gleda prosek u koji je uključen i parametar broja određenih vozila na putu, oni imaju 75% više upisa u registar kaznenih saobraćajnih bodova od proseka.

Vozači alfa romea su na drugom mestu, pa su 45% iznad proseka. Na trećem mestu je proizvođač sa sportskim imidžom - vozači kupre imaju 33% više upisa u registar od proseka. 

Saobraćajna pravila najviše će, kaže dalje analiza, poštovati (u proseku, obratite pažnju da postoje i mogući izuzeci) vozači brendova kija, džip i micubiši.

Vozači fijat pande, takođe, gotovo uopšte nemaju kaznene bodove, baš kao i vozači VW T-roca i VW foksa.

Ispitivano je ukupno 100 modela putničkih automobila i 30 brendova, koji su bili najčešći na putevima (nemačkim, naravno) u poslednje dve godine.

AUTENTIČNO

Ovakva istraživanja, kako konstatuju automobilski stručnjaci, autentično prenose ono što se može videti i na drumovima. I sami ste, naime, svesni da vozači luksuznijih i bržih automobila ponekad projure kao furija pored savesnih vozača koji poštuju sve propise. To se, naravno, ne može primeniti uvek i svuda, baš kao ni u svim sličnim situacijama u životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading