OBELEŽEN POČETAK TREĆE GENERACIJE "ŠKOLE KUVANjA" U STUDENTSKOM CENTRU "BEOGRAD"

Autor: Promo

Vesti

07.10.2024

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodeljeno i posebno priznanje kuvaru generacije 2023/24

OBELEŽEN POČETAK TREĆE GENERACIJE "ŠKOLE KUVANjA" U STUDENTSKOM CENTRU "BEOGRAD"

Foto: Andrija Lazic

Ustanova Studentski centar "Beograd" tradicionalno je obeležila početak, treće po redu, Škole kuvanja, uz prisustvo ministarke prosvete, prof. dr Slavice Đukić Dejanović. Treća generacija polaznika Škole kuvanja biće u prilici da stekne dragocena znanja i veštine u kulinarstvu, profesiji koja je sve traženija u našoj zemlji. 

Republika

Foto: Andrija Lazic

Početak treće generacije "Škole kuvanja"

Direktor Ustanove Studentski centar "Beograd" Goran Minić, istakao je važnost ovog programa, koji je primer dualnog obrazovanja u praksi, a koji pruža priliku za razvoj i usavršavanje svim budućim kuvarima. 

- U našim studentskim restoranima svakodnevno se hrani od 20 do 25 hiljada studenata, a potražnja za kuvarima sve je veća, kako kod nas, tako i širom Beograda i Srbije. Želeli smo da ovaj izazov rešimo prvenstveno u okviru naše Ustanove, ali i da doprinesemo poboljšanju kvaliteta na tržištu rada. Tako je nastala ideja o obuci koja će našim polaznicima pružiti sveobuhvatno znanje i praktične veštine u kulinarstvu. Obuka traje devet meseci i potpuno je besplatna za sve polaznike, a podrazumeva teorijski i praktični deo sa čak 928 časova - objasnio je direktor Ustanove Goran Minić i čestitao svim polaznicima.   

Republika

Foto: Andrija Lazic

Početak treće generacije "Škole kuvanja"

Veliki uspeh polaznicima Škole kuvanja poželela je i ministarka prosvete prof dr. Slavica Đukić Dejanović, koja je poručila da je stalno učenje, nadograđivanje i sticanje novih znanja i veština neophodnost koju donosi savremeno doba. 

- Imajući to u vidu i prepoznajući potrebu za kvalitetnim i obučenim kuvarima na tržištu rada, Studentski centar "Beograd" akreditovao je program besplatne obuke koji obuhvata pripremu, serviranje i dekorisanje jela, u trajanju od devet meseci - rekla je ministarka.

Republika

Foto: Andrija Lazic

Početak treće generacije "Škole kuvanja"

Ona je dodala da će se obuka obavljati u svim restoranima Studentskog centra i da će i treća generacija polaznika "Škole kuvanja" svoja znanja sticati kod iskusnih kuvara.

Ministarka Đukić Dejanović i direktor Studentskog centra uručili su i sertifikate o okončanom kursu polaznicima prethodne generacije "Škole kuvanja", dok je dodeljeno i posebno priznanje kuvaru generacije 2023/24. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading