KILOMETARSKA KOLONA NA BATROVCIMA! Teretnjaci čekaju i do OSAM SATI - Evo na kojim graničnim prelazima su velike gužve

Autor:

Vesti

03.10.2024

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte detaljno stanje na najprometnijim graničnim prelazima ovog jutra

KILOMETARSKA KOLONA NA BATROVCIMA! Teretnjaci čekaju i do OSAM SATI - Evo na kojim graničnim prelazima su velike gužve

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim 5.15 časova zadržavanja na graničnim prelazima za teretna vozila su od 120 do 480 minuta, a najduže se čeka na prelazu Batrovci, na izlazu - osam sati, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Na prelazu Sremska Rača, na izlazu zadržavanja za tu kategoriju vozila je 240 minuta, dok se na prelazima Horgoš, Kelebija, Gradina i Šid čeka po 120 minuta.

Na ostalim prelazima kao i na naplatnim stanicama na putevima u Srbiji nema zadržavanja.

AMSS upozorava vozače i da će najavljena povremeno slaba kiša uglavnom otežavati vožnju na putevima u Vojvodini i širem području Beograda, dok će u ostalim krajevima Srbije nešto bolji uslovi olakašavati vožnju, uz usporen saobraćaj na mestima gde se obavljaju radovi.

Detaljna vremenska prognoza

Kiša koja će danas početi da pada kratkotrajno će se intenzivirati u toku noći na severu i zapadu Srbije (od 10 do 30 mm), a više padavina, uključujući i pljuskove sa grmljavinom) očekuje se u petak, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), prenosi Tanjug.

Republika

Foto: Shutterstock

Budite oprezni na kolovozu i držite bezbedno odstojanje

Prema prognozi RHMZ, više padavina se očekuje naročito u oblasti od AP Kosova i Metohije preko Zapadnog Pomoravlja i južne Šumadije dalje prema istoku i jugoistoku zemlje, uz prosečnu količinu od 20 do 40, a na AP Kosovu i Metohiji lokalno i preko 60 mm za 24 sata, te je važno naoružati se kišobranima na vreme, a i obuvanje jesenje nepromočive obuće nije loša opcija.

U većem delu Srbije danas će biti umereno do potpuno oblačno, na severozapadu Srbije hladnije, a samo će na jugu i jugoistoku zemlje i dalje biti dužih sunčanih intervala uz letnje dnevne temperature. 

U toku dana padavine će biti naješće u Vojvodini, dok će u ostalim krajevima pojava slabe kiše biti lokalna i kratkotrajna. U toku noći očekuje se širenje padavinske zone na celu zemlju i pojačanje intenziteta kiše i pljuskova.

Duvaće slab i umeren, na planinama i u košavskom području povremeno jak južni i jugoistočni vetar, koji će u Vojvodini (osim južnog Banata) biti u skretanju na severni i severoistočni. 

Najniža temperatura biće od 6 do 15 °C, a najviša od 13 °C na severozapadu Vojvodine do 27 °C na jugoistoku Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading