INATAGRAM UVODI NOV REŽIM ZA TINEJDŽERE! Roditelji će imati dodatnu kontrolu, EVO o čemu se radi!

Autor:

Vesti

18.09.2024

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važi za sve mlađe od 18 godina!

INATAGRAM UVODI NOV REŽIM ZA TINEJDŽERE! Roditelji će imati dodatnu kontrolu, EVO o čemu se radi!

Foto: Shutterstock

Kompanija Meta, vlasnik popularne društvene mreže Instagram, najavio je uvođenje novog režima za tinejdžere, koji će omogućiti roditeljima dodatnu kontrolu nad aktivnostima svoje dece na ovoj platformi.

U skladu s tim, svi korisnici mlađi od 18 godina, uključujući i kreatore sadržaja, biće automatski prebačeni na tinejdžerske naloge, a javne objave će biti moguće samo uz posebnu dozvolu roditelja.

Prebacivanje na tinejdžerske naloge obavlja se automatski, a korisnicima mlađim od 16 godina biće potrebna dozvola roditelja ili staratelja kako bi promenili podešavanja svog naloga.

S druge strane, tinejdžeri stariji od 16 godina moći će sami da vrše prilagođavanja, osim ukoliko njihovi profili i dalje budu pod roditeljskim nadzorom. Kako bi sprečila potencijalne zloupotrebe, kompanija Meta najavljuje testiranje mera koje će onemogućiti tinejdžere da lažiraju datum rođenja ili kreiraju nove naloge kako bi zaobišli pravila.

Za procenu uzrasta korisnika, Meta će koristiti alate veštačke inteligencije, a u slučaju sumnje zahtevaće dodatne informacije poput podataka iz lične karte ili selfi snimka radi potvrde godina. Ovo je deo šireg plana kompanije da obezbedi sigurnije okruženje za tinejdžere na društvenim mrežama, s obzirom na to da se očekuje da će oni pokušati da zaobiđu nova pravila.

Na kraju, važno je istaći da su ova nova pravila deo nastojanja kompanije Meta da unapredi zaštitu mlađih korisnika na Instagramu i da omogući roditeljima veću kontrolu nad aktivnostima svoje dece na ovoj platformi.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading