VOZAČI, OPREZ! VEĆ SU PALE PRVE KAZNE! KAMERE SNIMAJU ONE KOJI VOZE BRŽE OD 50 NA SAT! Evo gde su četiri nove tačke u Beogradu

Autor:

Vesti

17.09.2024

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro proširenje i na lokacije na kojima su saobraćajne nezgode učestalije

VOZAČI, OPREZ! VEĆ SU PALE PRVE KAZNE!  KAMERE SNIMAJU ONE KOJI VOZE BRŽE OD 50 NA SAT! Evo gde su četiri nove tačke u Beogradu

Foto: ST/Vladimir Lukić

Saobraćaj u Beogradu

Primena sistema za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine počela je juče na četiri lokacije u Beogradu. Dozvoljena brzina kretanja vozila je ograničena na 50 kilometara na čas.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 


Sistem će se primenjivati u Bulevaru Mihajla Pupina - Brankov most, raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće, na raskrsnici ulica Antifašističke borbe i Jurija Gagarina, kao i u Bulevaru kralja Aleksandra kod Đeram pijace, a ekipa Srpskog telegrafa bila je na ovim lokacijama. Kako smo mogli da vidimo, kamere su postavljene i sistem radi od juče ujutro, kao što je i saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.


Kako je navedeno iz ministarstva, vlasniku vozila kojim je prekršaj učinjen biće upućen poziv u roku od osam dana da dostavi potpune i tačne podatke o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.

 


Ako se ispostavi da vozilom u trenutku činjenja prekršaja nije vlasnik upravljao, vlasnik vozila je u obavezi da dostavi pisanu izjavu overenu od nadležnog organa na osnovu koje se na nesporan način može utvrditi koje lice je upravljalo vozilom u vreme činjenja prekršaja.


Sistem će biti proširen i na određeni broj lokacija na kojima su saobraćajne nezgode učestalije, a razlog je neprilagođena brzina.


Takođe, Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na sve vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja, dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading