ČOVEK PRIVATIZOVAO POTOK PA MORI KOMŠIJE ŽEĐU! Lučanjani mole za pomoć - kabadahija kida jedino crevo snabdevanja, dok zoliva njive i koristi ribnjak

Autor:

Vesti

14.09.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahatost, jednog od mnogih koji "privatizuju" čak i reke u tom kraju.

ČOVEK PRIVATIZOVAO POTOK PA MORI KOMŠIJE ŽEĐU! Lučanjani mole za pomoć - kabadahija kida jedino crevo snabdevanja, dok zoliva njive i koristi ribnjak

Foto: Freepik/Image by freepik

Meštani zaseoka u Mesnoj zajednici Kotraža kod Lučana već danima muče muku sa vodom, a razlog je komšija. Kako kažu, on im kida crevo i ne dozvoljava da je koriste iz potoka sa koga su se snabdevali godinama.

Ovde ima oko pedesetak žitelja među kojima i desetine mališana, a za vodu bitku biju svakog dana.

Tvrde da komšija izvlači vodu za svoj ribnjak i njivu, a da njima ne dozvoljava da imaju za osnovne potrebe. U problemu su velikom jer da bi se okupali ili imali vode za piće do prvog sledećeg izvora moraju da pređu deset kilometara u jednom smeru. U nekoliko navrata su zvali policiju, žalili se nadležnim institucijama, ali problem nije rešen.

Nakon što su meštani izneli svoje probleme kontaktiran je i komšija koji je potvrdio da ima ribnjak i njivu sa malinama i da vodu koristi jer je pre dvanaest godina dobio saglasnost da koristi sedamdeset odsto vode, ali za zalivanje njive. Takođe on je potvrdio da nikome neće dati da "prolazi kroz njegovo’".

Podsećamo, pristigli rezultati ispitivanja mikrobiološke ispravnosti vode za piće na javnim česmama sa izvorskom vodom u Kragujevcu pokazali su da od devet analiziranih uzoraka nijedan nije ispravan i bezbedan za upotrebu.

- Posle ispitivanih parametara, mikrobiološka neispravnost uočena je na uzorcima sa javnih česama u Divostinu, Teferiču, Petrovcu, Beloševcu, Šumaricama, na izvoru Kapovac, na Grujinoj česmi, Bubnju i u Bukorovcu - potvrđeno je za RINU.

Uzorkovanje je izvršeno 23. avgusta od strane nadležne ustanove, Instituta za javno zdravlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading