SJAJNE VESTI IZ AMERIKE! "Dečak leptir" Viktor sjajno reaguje na terapiju! Očekuju se još bolji rezultati

Autor:

Vesti

10.09.2024

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolje vesti nismo mogli da dobijemo.

SJAJNE VESTI IZ AMERIKE! "Dečak leptir" Viktor sjajno reaguje na terapiju! Očekuju se još bolji rezultati

Foto: ST/Dragan Kadić, Shutterstock

Prema najnovijim informacijama iz SAD, "dečak leptir" Viktor Putica se savršeno oporavlja i njegovom izlečenju smo svakog dana sve bliže.

Borba koju on vodi je za mnogu decu kobna, ali ujedinjen narod je uspeo da skupi pomoć za terapiju, te se sada Viktoru smeši mnogo lakši život i svetla budućnost. 

Viktor Putica, "dečak leptir" koji je ujedinio celu Srbiju u nameri da mu se pomogne u izlečenju, 18. aprila je napunio 2 godine.

- Proslavili smo i Viktorov drugi rođendan. Ogromne dve godine! Srce je na mestu. On u mom zagrljaju - napisala je majka.

Podsećamo, Viktor Putica je mališan koji boluje od retke bolesti zvane bulozna epidermoliza, u u narodu poznatija kao bolest "dece leptira".

Za ovu bolest je nedavno pronađen lek koji se proizvodi samo u SAD i daje dobre rezultate, međutim njegova cena iznosi oko 650.000 dolara na godišnjem nivou. U Srbiji je zato sprovedena humanitarna akcija, u kojoj su učestvovali i Srpski telegraf sa svojim portalom Republika.rs i sredstva su skupljena.

Mali Viktor je u decembru najpre otputovao u Salcburg, gde je operisao jednjak, koji je počeo da srasta, pa mališan više nije mogao da guta. Tri dana posle Nove godine porodica Putica je otputovala u Sjedinjene Američke Države, gde je već 5. januara primio prvu terapiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading