HOROR! PALA TERASA U NOVOM SADU: Zgrada na 50 metara od škole, "ŠTA DA JE NEKO DETE PROŠLO?" (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

07.09.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Balkon pao na mestu gde se deca često igraju

HOROR! PALA TERASA U NOVOM SADU: Zgrada na 50 metara od škole, "ŠTA DA JE NEKO DETE PROŠLO?" (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/J. PAP, Shutterstock

Policija u Novom Sadu

U jednom od naselja u Novom Sadu, tačnije u Balzakovoj ulici, danas je došlo do nezapamćenog incidenta kada je deo terase sa jedne zgrade odlomio i pao na tlo. Ono što ovaj događaj čini posebno uznemirujućim jeste činjenica da se terasa obrušila na prostoru gde deca često provode vreme igrajući se.

Upozorenja građana ignorisana

Prema informacijama sa Instagram stranice "192_rs", građani su prethodnih dana upozoravali na opasnost od rušenja terase, ali nažalost, njihova upozorenja su ignorisana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Ovaj slučaj ukazuje na ozbiljnost problema neadekvatnog održavanja zgrada i nedovoljne reakcije nadležnih institucija na zahteve građana.

Reakcija "JKP Stan"

Instagram stranica "serbialive_novisad" prenela je apel građana upućen "JKP Stan", koji je navodno konstatovao da nije u mogućnosti da preduzme ništa po pitanju terase koja je sada pala.

 

 

Prema njihovim rečima, predloženo je da se angažuje sudski građevinski veštak i zatraži izrada projekta, što bi, prema njihovim rečima, trajalo gotovo dva meseca. Ovakav odgovor izaziva zabrinutost jer postavlja pitanje odgovornosti u slučaju da dođe do povređivanja dece koja se igraju u blizini.

- Danas je pala terasa za koju je 'JKP Stan' konstatovao da ne može ništa da učini i da pozovemo sudskog građevinskog veštaka i da tražimo izradu projekta (za koji treba bezmalo dva meseca). Poručili su nam da je bolje da se sama sruši nego da mi bilo šta radimo. Da je došlo do nekog oštećenja ili ne daj bože povrede nekog deteta (jer je škola na 50m) pitam se ko bi odgovarao - navodi se u objavi.

Ovaj događaj budi svest o potrebi adekvatnog održavanja zgrada i brzoj reakciji nadležnih organa na upozorenja građana.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading