DOK JE U BEOGRADU POTOP, VATROGASCI U BORBI PROTIV VARENE STIHIJE U ZAPADNOJ SRBIJI: Besni šumski požar u kanjonu Uvca!

Autor:

Vesti

07.09.2024

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaćeno desetine hektara šume

DOK JE U BEOGRADU POTOP, VATROGASCI U BORBI PROTIV VARENE STIHIJE U ZAPADNOJ SRBIJI: Besni šumski požar u kanjonu Uvca!

Foto: Printscreen/Facebook/RTRS Vijesti

Veliki požar na granici Priboja i Čajetine

Na granici između Priboja i Čajetine, veliki šumski požar već danima besni, gutajući desetine hektara rastinja u kanjonu reke Uvac. Dim koji se nadvio nad krajem svedoči o razmerama ove vatrene stihije, dok vatrogasci i radnici JP Srbijašume vode hrabru borbu sa plamenom na teško pristupačnom terenu.

Borba sa vatrenom stihijom

Prema informacijama agencije RINA, požar je izbio u blizini sela Brezna, a njegovo gašenje dodatno otežava nepristupačnost terena. Nažalost, vatrogasna vozila ne mogu prići samom žarištu, te je trenutno angažovano 20 vatrogasaca na licu mesta, koji se hrabro bore sa vatrenom stihijom.

Uzrok požara i angažovanje lokalnih službi

Iako nema ugroženih domaćinstava i ljudi, situacija je i dalje ozbiljna. Prema nezvaničnim informacijama, uzrok požara je udar groma. U akciji gašenja učestvuju i zaposleni u Parku prirode Zlatibor, pružajući podršku vatrogascima u njihovim naporima da zaustave širenje vatre koja preti da uništi još veće površine.

Ovaj veliki požar na granici Priboja i Čajetine zahteva hitnu reakciju i koordinaciju svih nadležnih službi, kako bi se sprečile dalje štete našoj prirodnoj baštini. S obzirom na nepristupačnost terena, vatrogasci su suočeni sa izazovima koji zahtevaju izuzetnu hrabrost i profesionalnost u njihovoj borbi protiv vatre. Nadamo se da će ova opasna situacija biti uspešno savladana uz angažovanje svih raspoloživih resursa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading