VEOMA BITNO ZA SVE KOJI IDU U NEMAČKU! Srpkinji i Bosanki nije na aerodromu odobren ulazak u zemlju, jedna "popila" i krivičnu prijavu! PREKŠILE VAŽNA PRAVILA!

Autor:

Vesti

04.09.2024

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre odlaska obavezno proverite koji su uslovi za ulazak u neku zemlju.

VEOMA BITNO ZA SVE KOJI IDU U NEMAČKU! Srpkinji i Bosanki nije na aerodromu odobren ulazak u zemlju, jedna "popila" i krivičnu prijavu!  PREKŠILE VAŽNA PRAVILA!

Foto: pixabay.com

Na aerodromu u Memingenu jednoj državljanski Srbije, a drugoj iz BiH, nije odobren ulazak u Nemačku iako su one mislile da će bez problema u nju ući.  

Naime, prva žena, 52-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine, nije uspela da dokaže da ima dovoljno novca za boravak i dala je nelogične odgovore tokom ispitivanja zašto ide u Nemačku, što je rezultiralo odbijanjem ulaska.

Slična situacija zadesila je i 51-godišnju državljanku Srbije, koja je već prekoračila dozvoljeni boravak u Šengenskom prostoru za tri dana. Osim što joj je odbijen ulazak, protiv nje je pokrenut krivični postupak zbog neovlašćenog boravka, saopštila je tamošnja policija. .

Inače, Aerodrom Memingen, poznat i kao aerodrom Allgäu, je najmanji komercijalni aerodrom u Bavarskoj, a treći po veličini u regiji, posle Minhena i Nirnberga. U 2023. godini zabeležio je rekordnih 2,8 miliona putnika. Pre nego što je postao civilni aerodrom 2004. godine, služio je kao vojna baza gotovo 50 godina nakon Drugog svetskog rata.

U 2023. godini aerodrom je zabeležio rekordnih 2,8 miliona putnika.

Od 10. novembra ove godine, ulazak u Evropsku uniju za građane Srbije i još 60 zemalja zahtevaće novi sistem prijave i, od sredine sledeće godine, dobijanje sertifikata ili dozvole za ulazak. Ova promena će se sastojati iz dva dela, EES-a i ETIAS-a, a biće neophodno ispuniti različite uslove kako bi se dobio sertifikat. Više o ovome pročitajte na sledećem linku.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading