DIREKTORKA FONDACIJE "DAJANA PAUNOVIĆ" I PREDSTAVNICI OPŠTINE STARI GRAD DONIRALI KOMPLETNU ĐAČKU OPREMU MALIŠANIMA U OPŠTINI ISTOK! (FOTO)

Autor:

Vesti

02.09.2024

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mi smo danas baš ovde hteli da budemo sa vama jer ste vi simbol opstanka i ostanka srpskog narodna ne samo u opštini Istok, već u celoj našoj prelepoj Srbiji, rekla je Dajana Paunović.

DIREKTORKA FONDACIJE "DAJANA PAUNOVIĆ" I PREDSTAVNICI OPŠTINE STARI GRAD DONIRALI KOMPLETNU ĐAČKU OPREMU MALIŠANIMA U OPŠTINI ISTOK! (FOTO)

Foto: Republika

Prvog dana školske godine, Dajana Paunović direktorka istoimene Fondacije je zajedno sa predstavnicima gradske Opštine Stari Grad, obišla mališane u školama opštine Istok, i tom prilikom je svakom đaku za početak nove školske godine, uz želju da imaju bezbrižno, uspešno i srećno školovanje, poklonila kompletnu đačku opremu.

 

- Mi smo danas baš ovde hteli da budemo sa vama jer ste vi simbol opstanka i ostanka srpskog narodna ne samo u opštini Istok, već u celoj našoj prelepoj Srbiji. Znamo da imate mnogo teže detinjstvo i školovanje od svih vaših vršnjaka koji se školuju u drugim gradovima i mestima i zato vam poručujemo da ovo što smo vam danas kao poklon doneli je samo mali deo pomoći koji će Fondacija usmeriti na naše najveće bogatstvo, a to ste vi. Ja sam danas ovde prisutna sa mojim i prijateljima Fondacije ”Dajana Paunović”, predstavnicima gradske Opštine Stari grad, a posebnu zahvalnost dugujem Radoslavu Marjanoviću predsedniku ove Opštine, koji se mom pozivu da vam pomognemo odmah odazvao - kazala je Dajana Paunović.

Republika

Foto: Republika

Dajana Paunović sa decom iz opštine Istok

 

Tokom posete OŠ ”Radoš Tošić” je naglasila da je Fondacija veliki deo svojih aktivnosti u proteklom periodu usmerila na pomoć najmlađima i da će tako biti i ubuduće.

- Poželili smo deci da se vladaju onako kako treba. Da vole i poštuju svoje drugare, profesore i učitelje i rekli im da se ponovo vidimo uskoro. Već pravimo nove aktivnosti kada je Kosmet u pitanju i za decu sa Kosmeta u koordinaciji sa Starim gradom. Verujem da ćemo ih ugostiti u Beogradu, da ćemo obići sve sportske i kulturološke tačke Beograda, da ćemo uspeti da približimo Centralnu Srbiju deci sa Kosmeta i da će naravno deca iz Beograda doći na KiM. Vrlo je važno da budu konektovani da poznaju istoriju svoje zemlje i naravno da se druže i budu neodvojivi kao što je Kosovo i Metohija neodvojivi deo Srbije.

Predstavnici gradske Opštine Stari grad, su tokom današnjeg boravka u Osojanu, Vidanju i Crkolezu, istakli da je čast i zadovoljtvo biti danas sa decom u ovim mestima.

Republika

Foto: Republika

Dajana Paunović je u saradnji sa Opštinom Stari Grad obradovala decu iz Istoka

 

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovde u ime opštine Stari grad gde smo došli da doniramo školski pribor i školske rančeve za decu. Veoma nam znači da su oni srećni i zadovoljni i da možemo da im poželimo srećan prvi dan polaska u školu - rekao je Predrag Andrić, odbornik u Skupštini opštine Stari grad.

Na poklonima se zahvalio  Pavle Rašković iz sela Dugonjevo koji pohađa OŠ"Radoš Tošić" u Vidanju

- Idem ovde u školu i baš mi se sviđa ovde, volim moje drugare i volim da idem na ekskurzije sa njima. Zahvalio bih se ovoj organizaciji što nam je donela ove poklone jer nama to puno znač - rekao je Rašković.

Stefanu Vulićeviću učeniku 7.razreda se posebno svideo ranac koji je dobio na poklon.

Republika

Foto: Republika

Deca iz opštine Istok

 

- Hvala vam što ste doneli ove poklone za nas u našu školu, zahvaljujem se u ime svih mojih drugara Dajani Paunović koja nam je donela ove lepe rančeve i poklone.

Direktor OŠ ”Radoš Tošić”, nastavnik isturenog odeljenja ove škole u Vidanju,  i nastavnica OŠ ”Jedinstvo”, naglašavaju da je ovo veoma značajna pomoć jer će svaki učenik njihove škole bez obzira na materijalni status, od početka školske godine biti lepo opremljen.

- Pre svega dobrodošlicu želim našim dragim gostima iz fondacije "Dajana Paunović" i predstavnicima Opštine Stari grad. Hvala im što su se setili da obiđu naše mesto jer njihova poseta mnogo znači za ovu decu. Topla reč i ovaj zagrljaj, to nema cenu u današnjem vremenu. Nadamo se u nekim boljim vremenima i nadamo se da ćemo ih u nekim lepšim vremenima ugostiti na način kakvim zaslužuju - rekao je direktor OŠ ”Radoš Tošić” Milan Kovačević.

Inače, prve aktivnosti po osnivanju Fondacije ”Dajana Paunović”, bile su upravo u selu Crkolez i tada je višečlana porodica, koju su posetili predstavnici Fondacije, zajedno sa direktoricom na konkretan način pomognuta .

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading