DVA ZEMLJOTRESA POGODILA SRBIJU! Dobro se zaljuljalo na severu zemlje

Autor:

Vesti

01.09.2024

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan potres za drugim u roku od 20 minuta

DVA ZEMLJOTRESA POGODILA SRBIJU! Dobro se zaljuljalo na severu zemlje

Foto: Shutterstock

Dva zemljotresa u Srpskoj Crnji uzdrmala stanovnike

Srpska Crnja, malo mesto u severnom delu Srbije, bila je poprište dva uzastopna zemljotresa koji su izazvali uznemirenost među lokalnim stanovništvom. Prvi zemljotres, registrovan u 19:20 časova, imao je jačinu od 2,2 stepena po Rihteru, dok je drugi, samo dvadeset minuta kasnije, bio jačine 2,8 stepeni. Oba potresa su se dogodila na dubini od 8 kilometara, što je rezultiralo time da se podrhtavanje tla osetilo u širem području.

Reakcija stanovništva

Iako prve procene ne navode značajnu materijalnu štetu, stanovnici Srpske Crnje i okolnih naselja su izvestili da su jasno osetili podrhtavanje tla. S obzirom na činjenicu da do sada nema izveštaja o povređenima, situacija se i dalje pažljivo prati zbog mogućnosti eventualnih naknadnih potresa.

Bez značajne materijalne štete

Iako su zemljotresi izazvali uznemirenost među lokalnim stanovništvom, prvobitni izveštaji ne ukazuju na značajnu materijalnu štetu. Ova činjenica pruža olakšanje, posebno imajući u vidu da je podrhtavanje tla bilo dovoljno snažno da se oseti u široj okolini. Nadležne službe i stručnjaci pažljivo prate situaciju i nastavljaju sa procenom eventualnih posledica ovih zemljotresa.

Upozorenje na moguće naknadne potrese

Iako trenutno nema izveštaja o povređenima, stanovnici Srpske Crnje su upozoreni na mogućnost naknadnih potresa. Ovakve situacije zahtevaju oprez i pažljivo praćenje instrukcija nadležnih službi kako bi se osigurala bezbednost svih građana.

Situacija u Srpskoj Crnji i dalje ostaje pod pažnjom, a lokalno stanovništvo je pozvano da ostane informisano i da preduzme neophodne mere opreza u slučaju eventualnih nastavaka seizmičke aktivnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading