HRABRI I NESEBIČNI KAO I UVEK! Pripadnici MUP-a Srbije gase požar u Kavali u Grčkoj! (FOTO)

Autor:

Hronika

14.08.2024

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Helikopterske jedinice nastavljaju sa aktivnostima na gašenju požara u još dve najavljene akcije tokom današnjeg dana.

HRABRI I NESEBIČNI KAO I UVEK! Pripadnici MUP-a Srbije gase požar u Kavali u Grčkoj! (FOTO)

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su juče upućeni u skladu sa zahtevom Grčke, otpočeli su sa gašenjem požara u Grčkoj, u mestu Kavala, u rejonu Seresa.

Helikopterska jedinica MUP sa helikopterom za gašenje požara na otvorenom prostoru Kamov K-32, kapaciteta vode pet tona, već je dejstvovala od ranog jutra i za dva sata i 30 minuta izbacila 30 tona vode.

 

Pripadnici Helikopterske jedinice nastavljaju sa aktivnostima na gašenju požara u još dve najavljene akcije tokom današnjeg dana.

- Helikopterska jedinica MUP-a Republike Srbije angažovana je na teritoriji Republike Grčke u borbi sa požarima koji se trenutno dešavaju u ovoj zemlji. Grčke vlasti su odlučile da smo potrebniji u rejonu Kavale, tako da smo danas tamo bili angažovani. Napravili smo za sada dva i po sata leta i izbacili oko 30 tona vode. Tokom dana nas očekuje još dva dodatna izlaza gde ćemo izbaciti po 30 tona vode, tako da će na kraju dana količina izbačene vode biti oko 90 tona - izjavio je Branko Popratnjak pilot Helikopterske jedinice MUP-a.

Podsećamo, naši vatrogasci gasili su požar i u Nacionalnom parku Sutjeska.

Kusturić je naglasio da je zahvaljujući helikopterima Srbije požar stavljen pod kontrolu.

- Da nisu došli helikopteri iz Srbije naši helikopteri HS Srpske i OS BiH ne bi mogli požar staviti pod kontrolu i on bi zasigurno eskalirao - rekao je Kusturić za RTRS.

Kako je saopšteno, šteta na Zelengori je već dostigla višemilionske cifre, a posledice po endemske vrste i biodiverzitet biće poznate tek nakon potpunog obuzdavanja požara.

Helikopterske jedinice i vatrogasci na terenu će biti do kasnih noćnih časova.

Kusturić je rekao, da dva helikoptera Helikopterskog servisa Srpske i dva helikoptera Helikopterske jedinice MUP-a Srbije prelaze na gašenje požara oko Bileće, preneo je Tanjug.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading