DEVOJKA IZ SRBIJE NESTALA U NEMAČKOJ! Pre sedam dana joj se izgubio svaki trag! Majka moli za pomoć!

Autor:

Vesti

30.08.2024

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gretina majka, Kornelija Sel, uz molbu da joj se jave svi koji nešto znaju o Greti, objavila je takođe njenu fotografiju i dodatne detalje o njenom nestanku.

DEVOJKA IZ SRBIJE NESTALA U NEMAČKOJ! Pre sedam dana joj se izgubio svaki trag! Majka moli za pomoć!

Foto: Printscreen

Greta Sel (23) iz Horgoša, rodom iz Subotice, koja ima mađarsko državljanstvo, nestala je, kako se pretpostavlja 23. avgusta.

Za njom traga policija mađarskog grada Pečuja, i na sajtu mađarske policije objavljena je njena fotografija i podaci.

Republika

Foto: Printscreen/Facebook

Greta Sel nestala u Nemačkoj, apel majke

 

Gretina majka, Kornelija Sel, uz molbu da joj se jave svi koji nešto znaju o Greti, objavila je takođe njenu fotografiju i dodatne detalje o njenom nestanku na društvenoj mreži "Fejsbuk".

Kako se navodi u objavama, Greta je nestala 23. avgusta, poslednji put je viđena u Frankfurtu, u Nemačkoj.

Ima dve tetovaže: ovcu i mačku na nadlaktici. Ima crno-smeđu kosu, sa crvenim pramenovima na vrhu glave, visoka je 160 cm i ima oko 65 kilograma.

Šta učiniti kada osoba nestane

Povodom nedavnog obeležavanja Međunarodnih dana nestalih osoba, Fondacija "Tijana Jurić", koja se, između ostalog, bavi sudbinama nestalih, objavila je brošuru s kratkim uputstvima šta uraditi kada shvatite da ne znate gde je vaš bližnji.

Prva i najvažnija stvar, kako navode, jeste prijava nestanka policiji. da biste to učinili što efikasnije, potrebno je pripremiti ime i prezime nestale osobe, opis pod koji spadaju podaci poput visine, težine, godine i slično, zatim fotografiju što boljeg kvaliteta i što noviju. Policiji treba priložiti i spisak prijatelja i poznanika koji bi mogli imati informacije gde se nalazi nestala osoba. Korisno bi bilo i prisetiti se ukoliko je nestala osoba u proteklom periodu imala promene u ponašanju, lične, zdravstvene ili emotivne.

Zabrinuti članovi porodice i prijatelji nestale osobe neretko sami organizuju potrage. U brošuri fondacije navedeno je da treba proveriti mesta na kojima nestala osoba ima naviku da boravi, osobe s kojima se druži, ako je osoba nestajala ranije, nije zgoreg prisetiti se mesta na kom je pronađena. Uz to treba proveriti obližnje vodene površine, poljane i šume.

Važno je takođe proveriti da li je osoba ostvila pismo u kom možda navodi šta se dogodilo, a ukoliko imate pristup dobro bi bilo proveriti poruke, mejlove i društvene mreže nestale osobe. Iz fondacije navode da nijedan trag nije nebitan!

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading