ALARMANTNO UPOZORENJE ZA GRAĐANE: Voda u Kragujevcu nije bezbedna za piće

Autor:

Vesti

29.08.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od devet analiziranih uzoraka nijedan nije ispravan i bezbedan za upotrebu.

ALARMANTNO UPOZORENJE ZA GRAĐANE: Voda u Kragujevcu nije bezbedna za piće

Foto: Shuttertock

Novi pristigli rezultati ispitivanja mikrobiološke ispravnosti vode za piće na javnim česmama sa izvorskom vodom u Kragujevcu pokazali su da od devet analiziranih uzoraka nijedan nije ispravan i bezbedan za upotrebu.

- Posle ispitivanih parametara, mikrobiološka neispravnost uočena je na uzorcima sa javnih česama u Divostinu, Teferiču, Petrovcu, Beloševcu, Šumaricama, na izvoru Kapovac, na Grujinoj česmi, Bubnju i u Bukorovcu - potvrđeno je za RINU.

Uzorkovanje je izvršeno 23. avgusta od strane nadležne ustanove, Instituta za javno zdravlje.

Podsećamo, premijer Srbije Miloš Vučević predstavlja u Vladi Srbije, akciju "Najbolja cena".

Konferenciji prisustvovuje i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministarka privrede Adrijana Mesarović, najavljeno je iz vlade.

Obraćanje premijera Vučevića

- Mi smo ovo već najavljivali kao početak borbe za pravičnije cene, posebno za ljude koji imaju manja primanja. Ovo smo pripremali needljama unazad, sa kabinetom predsednika Republike - kazao je Vučević.

- Vodili smo računa da kroz akcije koje planiramo, i u narednom periodu, vodimo računa o o ljudima sa nižim primanjima, ali pre svega o svim građanima - dodao je.

"Običan narod" je u fokusu, kazao je on.

-  Vlada i predsednik Republike su fokusirani na naše građane, na običan narod i to je u fokusu onoga čime ćemo se baviti. Imali smo razgovore sa devet predstavnika velikih trgovinskih radnika, bili su korektni, nastupali su kao partneri sa državom, nisu imali negativne stavove, država mora da pravi odnos koji mora da bude pravičniji. Svi zajedno smo doneli odluku da od 1. septembra porkenemo novu akciju "Najbolja cena".

- Mene interesuje da li ćemo pomoći nekoj ženi u Pirotu, da li će ljudi u Medveđi imati prednosti zbog ovoga, vodimo računa o svim građanima. Vodimo računa o građanima koji primaju minimalnu zaradu, 457 evra će biti sledeće godine i pokriće potrošačku korpu. Sa ovim akcijama mislim da ćemo još više pomoći ljudima. Ne mislimo da ćemo ovom akcijom sve rešiti, ali menjamo stvari u pravom smeru - rekao je Vučević.

Spisak sniženja

Na spisku se nalazi 81 proizvod, ali, kako je istakao, to je suštinski 700 grupa proizvoda.

Piletina kg popust 15,22%
Svinjsko meso 11,57% niža cena
Riba 30,65%
Jogurt 16,84% popusta
Kiselo mleko 180g ,20,59 %
Jaja 13,41%
Stišnjena šunka 12,1%
Brašno tip 500 21,51 %
Pirinač 1 kg 17,51%
Jabuka 1 kg 28,91%
Kafa 32,50% niža cena
Čokoladno mleko 15,30 odsto
Sladoled porodično pakovanje 21,67 niža cena
Puding niža cena za 25,53 odsto
Tunjevina 48,6%
Pelene 60 komada 28,64%
Kašice za bebe 21%
Deterdžent za veš 5,4 kg 44,75% niža cena
Tečni sapun 1 l 47,78%
Četkica za zube 1+1 pakovanje 33,71%

- Prosečno sniženje 26, 82 odsto u donosu na najbolje cene koje su u tim prodavnicama. Svuda će biti najbolja cena u odnosu na najbolju cenu koja je u tim prodajnim lancima - kazao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading