NIJE AKTIVIRAN SISTEM "PRONAĐI ME"! Oglasio se ministar Dačić nakon potrage za malim Milošem u Mirijevu!

Autor:

Vesti

29.08.2024

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dete je bezbedno vraćeno roditeljima.

NIJE AKTIVIRAN SISTEM "PRONAĐI ME"! Oglasio se ministar Dačić nakon potrage za malim Milošem u Mirijevu!

Foto: Tanjug/Vladimir Pori

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je  da je netačna informacija koja se u sredu pojavila u pojedinim medijima da je aktiviran sistem "Pronađi me", u slučaju nestanka devetogodišnjeg dečaka, koji je brzo pronađen i vraćen porodici.

- Apsolutno je netačna informacija koju su pojedini mediji večeras objavili da je aktiviran sistem "Pronađi me" u slučaju nestanka devetogodišnjeg dečaka u Beogradu - rekao je Dačić.

Foto: Društvene mreže

Dete je vraćeno roditeljima

Prema Dačićevim rečima, dečak čiji je nestanak prijavljen u sredu, "pronađen je u Mirijevu i živ i zdrav vraćen porodici".

Platformu "Pronađi me“, kako navodi MUP, može da aktivira jedino Ministarstvo unutrašnjih poslova, a ona juče nije aktivirana.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Sistem "Pronađi me"

- Ovakvi postupci pojedinih medija koji objavljivanjem neproverenih i netačnih informacija dižu paniku i uznemiravaju javnost su nedopustivi, a posebno kada je u pitanju zloupotreba sistema "Pronađi me" - poručio je Dačić.

Ministar je još jednom apelovao na medije da sve informacije provere u Odeljenju za medije i komunikacije MUP putem broja telefona 011/31-39-781 ili na imejl biro@mup.gov.rs.

Podsećamo, mali Miloš Vasić (9) koji je nestao u Marinkovoj bari, pronađen je živ i zdrav. Njega je dok je uplašen plakao našao slučajni prolaznik i odveo ga u policiju. Potom se oglasio i njegov otac koji je vest potvrdio. 

- Dobro je, malo se uplašio, sada je sve u redu - rekao je otac.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading