DA LI JE MILINKO IZ INĐIJE NAJPOŠTENIJI ČOVEK U SRBIJI? Na pijaci pronašao ogroman novac, pa jednu stvar NIKAKO NIJE ŽELEO DA URADI (FOTO)

Autor:

Vesti

26.08.2024

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je tu 180.000 dinara

DA LI JE MILINKO IZ INĐIJE NAJPOŠTENIJI ČOVEK U SRBIJI? Na pijaci pronašao ogroman novac, pa jednu stvar NIKAKO NIJE ŽELEO DA URADI (FOTO)

Foto: pixabay.com

U moru negativnih vesti koje svakodnevno bombarduju javnost, ponekad se pojavi priča koja nas podseti da i dalje postoje dobri i pošteni ljudi. Jedan od takvih primera dolazi iz Inđije, gde je 63-godišnji Milinko Špinjić, zaposlen u JKP "Komunalac", pronašao neverovatnu sumu od 180.000 dinara na pijaci.

 

 

Čast i poštenje iznad svega

Umesto da zadrži novac za sebe, Milinko je odlučio da ga vrati vlasniku, smatrajući da je to "pošten čin za miran san". Ova njegova odluka je naišla na divljenje i odobravanje mnogih, jer je pokazala da čast i poštenje zaista imaju neprocenjivu vrednost.

Emotivna pozadina priče

Kada je razgovarao sa ženom kojoj je vratio novac, saznao je da su pare namenjene za sahranu njenog supruga. Naime, žena je prodala kuću i kupila manju u selu, a njen sin je bolestan. Iako je insistirala da Milinko uzme 6.000 dinara kao nagradu, on je odbio novac, pokazujući da je njegova namera bila iskreno altruistička.

Ova priča o požrtvovanosti i poštenju Milinka Špinjića nas podseća da i u današnjem svetu vredi negovati vrednosti koje nas čine ljudskim.

Policajac iz Požege

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Saobraćajac vratio novčanik

 

Pre izvesnog vremena mediji su preneli i priču o policijskom službeniku Saobraćajne policijske ispostave Požega, koji je bio na dužnosti, i pronašao je novčanik koji je bio vraćen vlasniku, muškarcu iz Novog Sada.

U novčaniku je, pored dokumenata, bilo 1.340 evra i oko 2.000 dinara, saopštila je PU Užice.

Policajac je pronašao novčanik kod česme u selu Glumač i odmah ga je odneo u Dežurnu službu Policijske stanice u Požegi, gde je utvrđen identitet vlasnika, piše Telegraf.rs.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading