ENISA NIJE SMELA DA UMRE! Unutrašnja kontrola u Prijepolju povodom smrti porodilje!

Autor:

Vesti

26.08.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena imala hemofiliju i nelogično je da je porođena prirodnim putem, navodi obavešteni izvor

ENISA NIJE SMELA DA UMRE! Unutrašnja kontrola u Prijepolju povodom smrti porodilje!

Foto: Facebook

Ministarstvo zdravlja poslalo je zdravstvenu inspekciju koja je naložila sprovođenje spoljašnjeg stručnog nadzora i sagledavanja svih okolnosti koje su dovele do smrti Enise Čičić, 41-godišnje porodilje iz Prijepolja.

Ovo su za Srpski telegraf i portal Republika potvrdili iz Ministarstva zdravlja, navodeći da i uprava Opšte bolnice u Prijepolju takođe sprovodi unutrašnji stručni nadzor u vezi s događajem koji je potresao celu Srbiju.

Naime, 41-godišnja porodilja Enisa Čičić iz Prijepolja porodila se prirodnim putem, porođaj je prošao uredno, ali je sat vremena nakon što je na svet donela devojčicu, nesrećna žena preminula.

Republika

Foto: Facebook

Enia Čičić

ISKRVARILA NASMRT

- O okončanju navedenih postupaka, o svim utvrđenim činjenicama javnost će biti blagovremeno obaveštena, u skladu sa zakonskim odredbama - kazali su iz Ministarstva zdravlja za naš portal.

Kako je za Srpski telegraf i portal Republiku naveo izvor iz bolnice u Prijepolju, koji je insistirao da ostane anoniman, kada je reč o konkretnom slučaju, dosta stvari je nelogično, a glavno pitanje je zašto je nesrećna žena porođena prirodnim putem.

- Prvo, porodilja je imala 41 godinu, drugo, imala je hemofiliju, nikako nije smela da se porodi prirodnim putem. Noć pre porođaja primljena je s jakim bolovima, primio je doktor (ime i prezime poznato redakciji), koji ju je istu tu noć i vratio kući i rekao joj da dođe ujutru, što je i učinila, a onda je sledećeg dana i porodio. On nije vodio njenu trudnoću, išla je privatno kod drugog lekara, ali ostaje nepoznato zašto je Enisa, budući na sve okolnosti, porođena prirodnim putem. Prema informacijama mojih kolega iz bolnice, doktor je smatrao da je najbolje da se ona porodi prirodnim putem, zbog čega je došlo i do određenih nesuglasica između njega i jedne koleginice, koja je nakon kraće rasprave napustila porođajnu salu i odbila da učestvuje u porođaju, a na njeno mesto je došla druga, mlađa doktorka, koja je asistirala - ispričao je naš izvor i dodao da je nesrećna žena bila pri svesti odmah nakon porođaja, ali da je posle izvesnog vremena preminula tako što je iskrvarila.

Muž Armin: Govorila je da se plaši

Armin Bećirović, nevenčani suprug preminule Enise, oglasio se za medije pre tri dana, rekavši da su svi skrhani od bola, ali da moraju da nađu način da idu dalje.

- Cela trudnoća je bila uredna, išla je redovno na kontrole, svakog utorka je imala pregled, čak smo išli i privatno. Ona je sumnjala na trombofiliju, ali rekli su joj da je sve u redu i da ne brine i dobila je najblažu terapiju. Govorila je da se plaši da će je ispustiti doktori u Prijepolju. Uvek sam joj davao podršku i tešio je. Otišla je 20. avgusta u bolnicu i više nije izašla. Porodila se u 11.48, a smrt je nastupila u 12.20. Pokušavali su da je ožive. U šoku smo svi. Radovali smo se detetu i da majka bude uz dete, ali nažalost... Valjda ćemo imati snage da prebrodimo ovo. Moramo zbog deteta. Bebu viđam svaki dan, još je u bolnici jer moraju da prođu 72 sata da bi se izvadili neki rezultati i da bi se proverilo da li je beba spremna za otpust - kazao je Armin.

DOKTOR JE VRATIO KUĆI

Ipak, ono što je čudno u celoj priči jeste i izjava Enisine porodice, da je doktor koji ju je porodio rekao da je prvi put video na porođaju.

- Buni nas to što je doktor koji je porađao Enisu rekao da ju je video prvi put na porođaju, a on ju je prethodne noći vratio kući. Doktorka kod koje je vodila trudnoću nije bila tu, pa je zato primio taj lekar, pregledao je uveče i vratio kući, rekavši joj da dođe ujutru. Enisa je imala jake bolove, ja znam, rađala sam tri puta, osećala sam da se porađa. Ne znam zašto je nisu poslali za Užice ili Beograd, ipak je imala 41 godinu! Došle smo kući, bolovi su bili jaki. Ujutro oko 5.30 došle smo ponovo u bolnicu - ispričala je za medije Bahrija Čičić, majka preminule porodilje.

Ovim povodom redakcija Srpskog telegrafa i portala Republika se obratila Opštoj bolnici u Prijepolju, gde su nam rekli da nemaju nadležnost da daju izjave, te su nas uputili na Zdravstveni centar Užice, gde su nam kazali sledeće:

- U vezi s navedenim događajem, izveštavamo vas da je pokrenuta unutrašnja kontrola - unutrašnji stručni nadzor, izvršen je inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlja Republike Srbije i u datom slučaju će biti pokrenuta spoljašnja kontrola - kazali su nam u ZC Užice.

Podsetimo, Enisa Čičić (41) iz Prijepolja preminula je 20. avgusta nakon porođaja u Opštoj bolnici u Prijepolju. Na svet je donela zdravu devojčicu kojoj su dali ime Ena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading