HAVARIJA KOD VELIKE PLANE: Voz izleteo iz šina - jezive slike sa lica mesta (FOTO)

Autor:

Vesti

17.08.2024

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vagoni se razleteli na sve strane!

HAVARIJA KOD VELIKE PLANE: Voz izleteo iz šina - jezive slike sa lica mesta (FOTO)

Foto: Shutterstock

Incident na pruzi Beograd-Niš: Iskliznuli vagoni teretnog voza

Na pruzi Beograd-Niš, između stanica Velika Plana i Mala Plana, došlo je do nezgode u kojoj su iskliznula tri vagona teretnog voza prevoznika "Pimk Rail". Kompozicija je saobraćala iz Hrvatske, preko Šida do stanice Niš Ranžirna, a u sastavu je bilo 18 vagona sa kontejnerima. Ovaj incident je rezultirao oštećenjem kontaktna mreže, zbog čega je železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno obustavljen.

Uzroci iskliznuća i reakcija nadležnih službi

Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja je već na terenu kako bi utvrdila uzroke ovog incidenta. Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije biće angažovane kako bi pruga što pre bila raščišćena i osposobljena za redovan saobraćaj vozova. Važno je istaći da će ova komisija detaljno analizirati sve faktore koji su doveli do iskliznuća vagona, kako bi se preduzele odgovarajuće mere za sprečavanje sličnih incidenata u budućnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)


Reakcija javnosti na društvenim mrežama

Društvene mreže su brzo reagovale na ovaj događaj, a Instagram stranica 192_rs podelila je fotografiju sa mesta nezgode. Ovakvi incidenti često privlače pažnju javnosti, a slike i informacije sa lica mesta pružaju uvid u ozbiljnost situacije.

Značaj bezbednosti u železničkom saobraćaju

Ovaj incident naglašava značaj bezbednosti u železničkom saobraćaju i potrebu za redovnim održavanjem infrastrukture železnice. Bezbednost putnika, osoblja i tereta treba uvek biti prioritet, a reakcija nadležnih službi u situacijama poput ove ključna je za efikasno rešavanje problema i sprečavanje eventualnih posledica.

Iskliznuće vagona teretnog voza na pruzi Beograd-Niš predstavlja ozbiljan incident koji zahteva pažljivu istragu i efikasnu reakciju nadležnih službi. Važno je da se uzroci ovakvih događaja detaljno ispitaju kako bi se osigurala bezbednost železničkog saobraćaja u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading