KAKO SE PRIJAVITI ZA POMOĆ OD 20.000 EVRA ZA UDŽBENIKE? Ovo je krajnji rok, a evo kada počinje isplata!

Autor:

Vesti

16.08.2024

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijava za pomoć traje do kraja avgusta, školske ustanove rade i roditelji još imaju priliku da se prijave.

KAKO SE PRIJAVITI ZA POMOĆ OD 20.000 EVRA ZA UDŽBENIKE? Ovo je krajnji rok, a evo kada počinje isplata!

Foto: shutterstock

Kako se bliži 1. septembar i početak školske godine, roditelji školaraca bi trebalo da dobiju pomoć za kupovinu udžbenika i školskog pribora u iznostu od 20.000 dinara.

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić, ističe da će roditelji tokom septembra dobiti ovu pomoć.

- Prijava i cela akcija zapravo je realizovana uz pomoć škola. Mi računamo da ćemo imati negde oko 200.000 prijava, s obzirom na to da će pomoć dobiti učenici svih škola sa teritorije grada Beograda i onih koje su državne i onih čiji je osnivač neko privatno fizičko lice.

Cene kompleta se za osnovce kreću oko 10.000-11.000-12.000, a za više razrede oko 16.000-17.000 dinara, planirano je da pomoć od 20.000 dinara bude dovoljna da pokrije troškove knjiga, ali i da ostane još nešto za školski pribor.

Takođe, gradska sekretarka ističe da roditelji imaju izbor da njihova deca naslede knjige, pa da pomoć zapravo iskoriste za "opremanje, koje je svima potrebno za školu".

Prijava za pomoć traje do kraja avgusta, pa iako su deca na raspustu, školske ustanove rade i roditelji još imaju priliku da se prijave.

Kako se prijaviti

Roditelji treba da popune obrazac, u kojem je neophodno upisati broj tekućeg računa. Dodatno, uz obrazac je potrebno dostaviti fotokopiju prednje strane platne kartice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading