Koliko je zapravo za nas važna voda?

Autor:

Vesti

09.08.2024

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održavajte dobro zdravlje i ne zaboravite da unosite dovoljnu količinu vode!

Koliko je zapravo za nas važna voda?

Foto: Miroslav Georgijević

Svi smo već mnogo puta čuli da voda čini 70 odsto našeg organizma, te da je njen unos neophodan za pravilno funkcionisanje tela i uma. I dok se vode polemike koliko je tačno vode potrebno uneti tokom dana, da li je ona način da se zavara glad i slično, ostaje pitanje da li zaista znamo šta sve voda „radi“ za nas, te koje bi funkcije organizma bez nje bile nemoguće? Ukoliko želite da saznate više na ovu temu, navešćemo vam nekoliko osnovnih i najvažnijih funkcija koje voda obavlja.

Najpre, voda štiti tkiva, kičmenu moždinu i zglobove, održava telo hidriranim, pomaže da se zadrži optimalni nivo vlage u osetljivim oblastima, da se zaštiti kičmena moždina i da se „podmažu“ zglobovi. Ona je takođe način da telo izbaci toksine, putem znojenja, a istraživanja su pokazala da u velikoj meri pospešuje i varenje.

Foto: Miroslav Georgijević

Jazak voda

Pored tela, voda je neophodna i za optimalno funkcionisanje mozga, koji se u procentu od 75 odsto sastoji upravo od vode. Dehidratacija utiče na pamćenje, pažnju i energiju, dok je kao ogroman deo naše krvi upravo voda zadužena za to da ne dođe do smanjenja zapremine krvi, a time i krvnog pritiska.

Jedna od opcija za dnevni unos ovog veoma važnog napitka jeste voda koja dolazi sa prirodnih netaknutih izvora i koja ne zahteva dodatnu filtraciju, poput Jazak vode. Izvire na 128 metara dubine, direktno iz jednog od našeg najdragocenijeg nacionalnog parka – Fruška gora, koji krasi izuzetan biodiverzitet i čak 69 zaštićenih biljaka. Jazak vodu možete konzumirati kao negaziranu, gaziranu ili sa ukusom, a za sve avanturiste tu je i Jazak voda od 0,75l  sa jedinstvenim  „smart sport“ čepom na našem tržištu. Ovakav čep je garancija da se ni kap fruškogorskog dragulja neće prosuti u bilo kojoj situaciji. Zahvaljujući svom harmonizovanom mineralnom sastavu, Jazak voda se može konzumirati svakog dana, u neograničenim količinama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading