SAHRANA KUĆNIH LJUBIMACA 30.000 DINARA I TO BEZ OPREME! Na Ilindan na Bežaniji otvoreno, moguća je i kremacija - A evo šta se dešava ako ne platite grobno mesto za ljude

Autor:

Vesti

07.08.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogrebno preduzeće trenutno čuva 900 urni.

SAHRANA KUĆNIH LJUBIMACA 30.000 DINARA I TO BEZ OPREME! Na Ilindan na Bežaniji otvoreno, moguća je i kremacija - A evo šta se dešava ako ne platite grobno mesto za ljude

Foto: Public, Shutterstock

Beograđani duguju pogrebnom preduzeću čak milijardu i po dinara za zakup i održavanje grobnih mesta. Ovo stanje ugrožava održavanje grobalja, zgrada i celo poslovanje JKP "Pogrebne usluge". Ukoliko se obaveze ne izmire, postoji mogućnost da se posle nekoliko godina grobno mesto dodeli nekom drugom, što znači da vaši bližnji više neće počivati tu.

Naknada za grobna mesta:

Troškovi održavanja grobnog mesta iznose 1.466 dinara godišnje za obično grobno mesto. Mnogi zaboravljaju da plate ovu naknadu, što dovodi do velikih dugova.

Direktor JKP "Pogrebne usluge", Vladan Đukić, naglašava da neplaćanje ovih obaveza šteti svim građanima koji uredno izmiruju svoje obaveze, jer se time ugrožava održavanje grobalja.

Posledice neplaćanja i cena grobnog mesta:

Ako se dug ne izmiri, nadgrobni spomenik može biti uklonjen, a grobno mesto dodeljeno nekom drugom. Dug za pogrebne usluge se naplaćuje prilikom sledeće sahrane, što povećava ukupne troškove.

Plaćanje naknade omogućava čišćenje i održavanje staza, kapela i drugih zgrada na grobljima. Ukoliko naknada nije plaćena, osnovno poslovanje preduzeća je ugroženo.

Potražnja za grobnicama je velika, a zbog rasta cena kamena, nove grobnice će biti skuplje za 20-30 odsto. Na primer, Bengal blek iz Indije je najskuplji, a očekuje se povećanje cena za najmanje 25-30 odsto.

Groblje kućnih ljubimaca:

Na Ilindan je na Bežaniji otvoreno groblje kućnih ljubimaca. Cena sahrane kućnih ljubimaca je oko 30.000 dinara, bez opreme.

Moguća je i kremacija kućnih ljubimaca, a pogrebno preduzeće trenutno čuva 900 urni, od kojih jednu već 28 godina, iako je propisano da se urne čuvaju do pola godine, prenosi Espreso.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading