SJAJNO! Ministarstvo za brigu o selu saopštilo: Biće novca za sve kuće!

Autor:

Vesti

06.08.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novih 85 objekata juče dodeljeno, do sada ih je ukupno 3.100

SJAJNO! Ministarstvo za brigu o selu saopštilo: Biće novca za sve kuće!

Foto: Министарство за бригу о селу

Od juče je još 85 praznih seoskih kuća dobilo nove vlasnike. Najveća, od 318 kvadrata, je u selu Štrbac u opštini Knjaževac. Ovim je ukupan broj do sada dodeljenih kuća dostigao 3.100.

- Prosečna starost onih koji se, ovoga puta, useljavaju u svoje nove domove ne prelazi 29 godine. Među njima prednjači porodica sa šestoro dece u selu Kostur u opštini Pirot - izjavio je ministar Milan Krkobabić, nakon što je u Palati Srbija dodeljeno još 85 kuća s okućnicom u selima širom Srbije.

STIŽU ZAHTEVI

Kuće se nalaze u 47 opština, od Sombora na severu, preko Ljubovije na zapadu, Golupca na istoku pa do Surdulice na jugu. 

Krov nad glavom dobiće još 118 ljudi, a osim višečlane porodice iz Pirota, među njima su i dve porodice sa po četvoro dece i tri porodice sa po troje dece. Prednjači i dalje Vojvodina, ali ni istok, zapad i jug Srbije ne zaostaju po broju prijava.

Republika

Foto: Министарство за бригу о селу

 

Najmanja kuća ovoga puta ima najveću okućnicu: objekat od 23 kvadrata uz jedan pomoćni okružuju četiri parcele, ukupne površine 7.374 kvadrata u kraljevačkom selu Dedevci. Koštala je 1,1 milion dinara i sada će biti dom mladog poljoprivrednika.

Najjeftinija kuća košta 472.000 dinara, površine je čak 128 kvadrata i nalazi se u Bođanima u Baču.

Interesovanje za ovaj program Ministarstva za brigu o selu ne jenjava, zahtevi neprekidno stižu, a samo ove godine zahvaljujući ovom programu svoj dom je dobilo 450 porodica i pojedinaca, koji svoju i budućnost svojih porodica vide u selima Srbije.

Podsetimo, Srpski telegraf nedavno je posetio četvoročlanu porodicu Rubežić iz sela Lipar. Marjana i Đorđe dobili su kuću na konkursu Ministarstva za brigu o selu, pažljivo su je sređivali da im bude po meri, a naročito njihovim sinovima Vukašinu (4) i Vojinu (1).

Republika

Foto: Министарство за бригу о селу

 

PUNO SRCE

Dvospratnica u selu Lipar kod Kule za Rubežiće mnogo je više od pukih zidova. Kako nam ovo dvoje mladih pričaju, ona je potpuno promenila njihove planove i tok života.

- Venčali smo se, dobili Vukašina i nastavili da živimo u zajednici sa suprugovom porodicom. Bilo je tesno. Nekoliko generacija pod istim krovom, svako sa svojim navikama i potrebama. Maštali smo da se odvojimo, ali, iako smo oboje radili, nije bilo mogućnosti. Kupovina kuće bila je pusti san. Đorđe je zato prelomio, odlučio je da ode na Aljasku da radi. Već se prijavio u agenciju koja se bavi traženjem posla u inostranstvu kada smo u medijima videli da Ministarstvo za brigu o selu ima program dodele seoskih kuća mladima. Pomislili smo hajde da probamo. Pronašli smo kuću i odmah počeli da prikupljamo dokumente - priča Marjana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading