MILOLJUB SE POSLE 38 GODINA U ITALIJI VRATIO U SRBIJU: Donirao tri kreveta za bolnicu u Čačku

Autor:

Vesti

02.08.2024

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon uspešne terapije rešio je, kako kaže, da animira suprugu da poklone tri bolnička kreveta odeljenju neurologije

MILOLJUB SE POSLE 38 GODINA U ITALIJI VRATIO U SRBIJU: Donirao tri kreveta za bolnicu u Čačku

Foto: Privatna arhiva

Miloljub Nestorović (70), koji se posle 38 godina rada u Italiji vratio u Čačak, gde je razvio porodični posao, primer je čoveka koji je human i društveno odgovoran.

Nestorović je sa suprugom, s kojom je inače vlasnik jedne čačanske predškolske ustanove, u okviru koje rade njihova tri vrtića, donirao pomoć Opštoj bolnici u Čačku. Naime, donirali su odeljenju neurologijje specijalne bolničke krevete koji se izrađuju po posebnim tehnologijama za najteže pacijente. 

- Pre četiri meseca sam se razboleo i završio u bolnici u Čačku na odeljenju neurologije, kočila su mi se dva prsta na levoj ruci. Prethodno sam bio po raznim ustanovama i nailazio često i na neljubaznost. Zato sam se psihološki pripremio da će mi i tamo biti slično. Ipak, doživeo sam pozitivan šok zbog pristupa i pažnje. Ne samo prema meni već prema svim pacijentima. Video sam, međutim, da su kreveti bili stari, da nije lako ni doktorima ni pacijentima u njima - priča Nestorović.

Nakon uspešne terapije rešio je, kako kaže, da animira suprugu da poklone tri bolnička kreveta odeljenju neurologije:

- Nisu to ni jeftini kreveti. I rešili smo, ne da kupimo, već da ih napravimo. Konsultovao sam se s fabrikom u Italiji, gde sam radio, da mi daju koncept i angažovao sam privatnu zanatsku radionicu da naprave tri kreveta. Sada smo im to predali. Oduševili su se kako su urađeni tehnološki, namenski za njihovu upotrebu. Naša želja je da budemo, koliko smo u mogućnosti, društveno odgovorni. Težimo uvek da organizujemo donacije onima kojima je to najpotrebnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading