UNDP OTEO PARE DRŽAVI, MINISTARSTVO PROSVETE HITNO DA REAGUJE: Stigla dozvola za nastavak radova, ali...

Autor:

Vesti

29.07.2024

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se epilog velike afere u vezi s obnovom i rekonstrukcijom Fakulteta likovnih umetnosti

UNDP OTEO PARE DRŽAVI, MINISTARSTVO PROSVETE HITNO DA REAGUJE: Stigla dozvola za nastavak radova, ali...

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/Milo Milivojevic, Privatna arhiva

Srpski telegraf otkrio je veliku aferu u vezi s obnovom i rekonstrukcijom Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu (FLU).

U najkraćem, da ne bismo ponavljali sve o čemu smo pisali, čelni ljudi kancelarije UNDP u Srbiji opstruirali su posao, iako su unapred uzeli pare, pokušavajući da ga nameste svom favoritu. Na kraju, sve je puklo kao mehur od sapunice i ostalo je još samo da UNDP vrati novac Ministarstvu prosvete i da se bez njih nastavi s radovima, na osnovu građevinske dozvole koja je u međuvremenu odobrena i koja dokazuje sve o čemu je naš list pisao.

MILIONSKI IZNOS

Podsetimo, reč je o milionskom iznosu za koji su pojedinci iz ove organizacije prevarili poslovne partnere, ali i državu, odnosno Ministarstvo prosvete. Trenutno, situacija je takva da ministarstvo čeka da UNDP izvrši povraćaj oko 140.000 dolara, koliko treba da se plati arhitektonskom studiju "Bureau cube partners DOO" iz Beograda da bi se posao na FLU nastavio. Cela priča nastala je, kao što rekosmo, kad su pojedinci iz UNDP pokušali pomenuti studio nelegalnim potezima da izbace iz posla da bi ga dobili njihovi favoriti.

U ovom trenutku, ključno je da Ministarstvo prosvete, sa Slavicom Đukić Dejanović na čelu, na svaki način, narodski rečeno, pritisne UNDP da izvrši povraćaj novca koji su neosnovano uzeli, da ne kažemo oteli od države.

U međuvremenu, potvrdilo se bukvalno sve što je Srpski telegraf u nekoliko nastavaka objavio. Vlada Srbije i Ministarstvo prosvete praktično su svojim odlukama i zaključcima potvrdili da je istina sve ono što je naš portal pisao. To se može videti i iz dokumenata koja objavljujemo uz ovaj tekst, odnosno izdate građevinske dozvole, koja omogućava da se nastavi s radovima bez ikakvog učešća UNDP.

Foto: Privatna arhiva

 

NAJŠOKANTNIJE

Među najšokantnijim činjenicama je i to da je kancelarija UNDP izbegla plaćanje duga, uprkos validne sudske odluke o tome, pozivajući se na diplomatski imunitet, zbog kojeg izvršitelji nisu mogli da im naplate novac za "Bureau cube partners DOO". Kad su se suočili s činjenicom da je Privredni sud u Beogradu doneo rešenje o izvršenju, obratili su se Ministarstvu spoljnih poslova i eskivirali obavezu.

Za potrebe ovog teksta, Srpski telegraf poslao je pitanja i UNDP i Ministarstvu prosvete. Iz kancelarije UNDP nikakav odgovor nismo dobili, a iz Ministarstva ga nismo dobili do zaključenja ovog broja, uz obećanje da će nam ga poslati danas. Kad ga dobijemo, naravno, objavićemo ga. Ni ministarka Slavica Đukić Dejanović nije odgovorila na naša pitanja.

Ne mogu da izbegnu istragu

Ono što je posebno važno, jeste da su se pojedinci iz UNDP, koji su se suočili s krivičnim prijavama i istragom, odlučili da se pozovu na imunitet. Tužilaštvo i policija, međutim, obratili su se Ministarstvu spoljnih poslova, odakle je stiglo tumačenje da se imunitet (na koji se pozvao i UNDP sprečavajući izvršenje) odnosi samo na UNDP, dok se protiv pojedinaca i te kako može voditi postupak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading