JEZIVO UPOZORENJE! NAKON MANASTIRA ESFIGMEN- SLEDEĆI NA METI JE HILANDAR: Nastavlja se satanistička "čistka"!

Autor:

Vesti

24.07.2024

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji: Sprema se udar na nezavisnost Svete Gore, na meti i Hilandar i Pantelejmon

JEZIVO UPOZORENJE! NAKON MANASTIRA ESFIGMEN- SLEDEĆI NA METI JE HILANDAR: Nastavlja se satanistička "čistka"!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

U grčkom gradu Uranopolisu održan je masivan protest 21. jula protiv planova vlasti da isele monahe iz manastira Esfigmen. Prema izveštaju portala Newsfire.gr, postoji dublji cilj iza ovih postupaka vlasti, koji podrazumeva planiran scenario "čišćenja" ne samo ruskog manastira Svetog Pantelejmona, već i bugarskog, srpskog manastira i rumunskog skita.

Planovi za promenu statusa monaške republike Sveta Gora


Prema izvorima portala, situacija na Svetoj Gori je alarmantna, sa tvrdnjama da postoji zadatak iz Vašingtona da se promeni status monaške republike. Cilj je eliminisati poslednje mesto u zemlji gde vlast pripada monasima, odnosno monašku republiku Sveta Gora.

Otvranje nove policijske stanice na Svetoj Gori

Kao prvi korak ka ostvarenju ovih planova, najavljuje se otvaranje nove policijske stanice koja će pratiti situaciju u monaškoj republici, kako politički, tako i u smislu održavanja reda.

Ranije je bilo saopšteno da su policijske snage raspoređene na Svetoj Gori kako bi iselili „staro bratstvo“ iz „pobunjenog“ manastira Esfigmena, iguman Metodije je pozvao da se spreči zauzimanje manastira.

„U stvari, pravi zadatak grčkih vlasti je reforma monaške republike. Vlast treba da ukloni njenu nezavisnost i da sve stavi pod kontrolu, kako ne bi bilo mesta gde se mogu naći čak i potencijalni protivnici vlasti“, dodao je izvor portala.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading