Izložba “Bata u 90 slika” otvorena u Subotici

Autor:

Vesti

24.07.2024

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru pratećeg programa 31. Festivala evropskog filma na Paliću, u galeriji Otvorenog univerziteta Subotica otvorena je izložba „Bata u 90 slika“, posvećena glumcu Velimiru Bati Živojinoviću.

Izložba “Bata u 90 slika” otvorena u Subotici

Foto: Palićki festival

Prilikom otvaranja izložbe, prisutnima se obratio Radoslav Zelenović, direktor i osnivač Palićkog festivala koji je istakao da je izložba nastala u saradnji porodice  Živojinović i časopisa „Borba”  povodom obeležavanja 90 godina od rođenja glumca, kao i da postavku čini 90 fotografija koje predstavljaju momente iz glumčevog privatnog života, filmova i serija u kojima je glumio, sa festivala...

- „Borbina“ ariva baštini više stotina Batinih fotografija, te smo zajedno sa Miljkom, Batinim sinom, odlučili da napravimo ovu izložbu. Nije bilo lako, trebalo je odabrati najbolje među sedam stotina iz arhive, ali se nadam da smo odabrali one koji na najbolji način oslikavaju život i karijeru našeg slavnog glumca – istakla je autorka Elena Stojanović i dodala da je ova izložba jedno putovanje kroz Batin život, a kako je on bio čovek iz naroda,  ovom izložbom se vraća među narod.

Direktor Borbe Andrija Jorgić istakao je da mu je velika čast što je ova izložba deo Palićkog festivala.

-Najmanje što smo mogli da uradimo je da izaberemo 90 fotografija, što nije bilo lako. Ipak žao mi je zbog nekih fotografija, koje nisu ovde, može se reći da možemo napraviti paralelnu izložbu s obzirom koliko ima dobrih fotografija.Subotica je deseti grad u kom je izložba prikazana, a svoje putovanje završava u Pekingu 5. oktobra, gde će i ostati, na poklon kineskom narodu koji je Batu Živojinovića veoma poštovao, rekao je Jorgić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading