BUBE STENICE UNAKAZILE BEOGRADSKE ĐAKE NA OHRIDU: Organizatori umesto izvinjenja imaju SRAMNO OPRAVDANJE! (FOTO)

Autor:

Vesti

23.07.2024

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moj super raspust na Ohridu napravio pakao od leta deci i njihovim porodicama. Roditelji pišu tužbu protiv organizatora kampa Superlino travel agencije.

BUBE STENICE UNAKAZILE BEOGRADSKE ĐAKE NA OHRIDU: Organizatori umesto izvinjenja imaju SRAMNO OPRAVDANJE! (FOTO)

Foto: youtube/printscreen/MakCarib, Privatna arhiva

Osnovci iz beogradskog naselja Mirijevo na letnjem kampu na Ohridu zaradili su tela unakažena osipom i pečatima usled infekcije od ujeda insekata u hotelskim sobama hotela "Desaret". Grupu dece koja su sedam dana boravila u Severnoj Makedoniji u pratnji nastavnika, a u organizaciji agencije Superlino travel, unakazile su bube stenice koje su uočili na krevetima i podovima. Međutim, tokom boravka na kampu deca su na telu imala samo tačke od uboda u prihvatljivom broju, da bi po povratku u Beograd njihova tela skroz buknula i osula se. 

Prepadnuta deca i roditelji sada već danima obilaze lekare umesto da bezbrižno provode letnji raspust, putuju i kupaju se na otvorenom, primorani su da propuste letovanja sa porodicom, sportske kampove i druge vidove razonode. U međuvremenu, međusobno kuminciraju i lako su shvatili kako je došlo do najezde dosadnih buba u njihovoj neposrednoj blizini zbog kojih sada piju lekove i leže kod kuće tretirajući ružne osipe raznim medikamentima. 

- Deca su dobila trokrevetne sobe u koje su iz prljavog podruma, verovatno pod najezdom koje kakvih buba, doneli dodatne krevete i sobe pretvarali u četvorokrevetne i petokrevetne. Počeli su da se žale da osim što im je pretesno u sobama, da imaju i neke bube. Nekoliko devojčica su premestili u drugi deo hotela zbog tog problema, a dečacima su govorili da nisu "nežne devojčice i da bube ne bi trebalo da ih plaše".  Razredna nam je javila da dečije stvari istresemo, dezinfikujemo i pregledamo kofere kad deca se deca vrate, ali već je bilo kasno pošto su ih bube na Ohridu već napale. Unakažena su i deca koja nisu videla bube - ispričala je Sofija P. majka jedne devojčice.

Već sutradan po povratku sa kampa, sredinom prošle nedelje nekoliko dece je uočilo promene na telu u vidu crvenih tačkica koje svrbe, a onda se situacija pogoršavala i krugovi su se širili. Usledili su dani agonije i sve više majki i očeva je na viber grupi javljalo da i njihovo dete ima problem. Počeli su da se nižu i lekarski izveštaji u kojima se navodi da je po sredi infekcija usled uboda insekata, ali i strah šta je u pitanju, jer se kod neke dece javila i temperatura. 

- Ne mogu da vam opišem taj osećaj bespomoćnosti jer smo otišli na odmor u Vrnjačku banju, a već sutradan smo zatražili pomoć od lekara koji je dao terapiju. Na kontruli smo došli sutradan i dobili uput da se javimo u Kraljevo u Opštu bolnicu "Studenica" na pregled.To je zahtevalo vožnju autobusom jer nisam vozač a za taksi do susednog grada nisam imala dovoljno novčanih sredstava. Srećom, terapija daje rezultate posle pet dana straha- iskreno govori Nataša Ž. majka dečaka.

U očaju roditelji su se obratili Superlino travelu sa pitanjima kako je moglo ovako nešto da se dogodi, a sa njihove strane je umesto iskrenog izvinjenja i direktnih odgovora na postavljena pitanja, stiglo besramno pismo u kojem navode da su na kampu važni druženje kroz aktivnosti koje brižljivo sprovode njihovi animatori, kao i da su deca uništavala enterijer u hotelu, što nastavnici negiraju.  

- Gospoda su zaboravili da je higijena ključna. Nemam reči, ovo jeste za tužbu. Nismo se bunili što naša deca nisu imala pristojne obroke, nego užasnu hranu pa su čitav džeparac umesto na suvenire potrošili na sendviče i paste van hotela, ali da nam se vrate ovakvi istačkani, inficirani i sa svrabom, e to je nedopustivo - rekla je Milena majka jednog dečaka.

Roditelji su angažovali advokata i u najskorije vreme će podneti tužbu protiv organizatora kampa, dok se nadaju da će se njihova deca brzo oporaviti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 


  

Komentari (1)

Loading
Chedić che

23.07.2024 20:53

Pored toliko lepih mesta u Srbiji, vi idete na Ohrid, ko vam je sad kriv!