SPASENA 4 ŽIVOTA: U KCS izvršene nove transplatacije!

Autor:

Vesti

21.07.2024

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući humanosti porodice donora, četiri osobe su dobile priliku za novi život.

SPASENA 4 ŽIVOTA: U KCS izvršene nove transplatacije!

Foto: Tanjug

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su tokom proteklog vikenda timovi za transplantacije u Kliničkom centru Srbije uspešno izveli niz transplantacija organa.

Zahvaljujući humanosti porodice donora, četiri osobe su dobile priliku za novi život, dok su organi poput srca, jetre, bubrega i rožnjača omogućili spasavanje života onima kojima je to bilo preko potrebno.

 Ministarstvo zdravlja je istaklo da je odlučno u nameri da unapredi transplantacioni program u zemlji i da aktivno radi na povećanju broja transplantacija radi pomoći pacijentima kojima je to jedini izlaz.

Ministarstvo zdravlja ističe da je Srbija posvećena unapređenju transplantacionog programa, te da se kontinuirano radi na podizanju svesti o značaju doniranja organa. U skladu sa tim, poziva se javnost da podrži ovu inicijativu kako bi se omogućilo spašavanje još većeg broja života.

 Ministarstvo zdravlja je istaklo da je neophodno da se svi zajedno aktivno uključimo u podršku transplantacionom programu kako bismo omogućili što više transplantacija i pružili šansu za novi život onima kojima je to potrebno.


Ministarstvo zdravlja je iskoristilo priliku da se zahvali porodici donora na njihovoj izuzetnoj humanosti i spremnosti da pomognu drugima u najtežim trenucima. Njihov altruizam je omogućio četiri osobe da dobiju priliku za novi život, čime su pokazali veliku solidarnost i saosećajnost prema svojim sugrađanima.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading