SRBI NAHVATALI PEDOFILA NA PLAŽI U GRČKOJ, ODMAH STIGLO HITNIO UPOZORENJE! "Ne skidajte deci kupaći, predatori imaju kamere i u naočarima"!

Autor:

Vesti

16.07.2024

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je jedini način da se sačuvate od manijaka koji vrebaju svuda.

SRBI NAHVATALI PEDOFILA NA PLAŽI U GRČKOJ, ODMAH STIGLO HITNIO UPOZORENJE! "Ne skidajte deci kupaći, predatori imaju kamere i u naočarima"!

Foto: shutterstock

Deca bez kupaćeg kostima nisu redak prizor na plažama ili bazenima i dok njihovi roditelji smatraju da dete od dve ili tri godine nema potrebu da se pokrije tokom boravka na plaži, štaviše - da im je nagima lagodnije i da će ih kupaći kostim ograničavati u igri na pesku ili u moru, postoji grupa ljudi koja upozorava koliko je ova praksa opasna - i to ne bez razloga.

Saveti roditeljima da ne puštaju decu da se kupaju golišava na plažama i bazenima pojavljuju se iz godine u godinu.

I ako mislite da, kao roditelj, držite stvari pod kontrolom, odnosno da biste sigurno primetili da neko slika ili snima vaše nago dete na plaži, tekst koji je objavljen prošle godine na portalu "Grčka info", a ove sezone postao ponovo aktuelan, možda će vas naterati da dvaput razmislite.

Autorka se najpre osvrnula na komentare roditelja na ovu temu, koji su je doveli do zaključka "koliko smo needukovani, neobavešteni i koliko malo znamo čak i kada su teme o našoj deci u pitanju".

Pedofili snimaju decu putem naočara!

Potom je ukazala na načine na koje pedofili dolaze do fotografija dece, odnosno gde sve kriju kamere kojima snimaju nagu decu na plaži.

"Decu na plažama pedofili najčešće snimaju mobilnim telefonom. Međutim koriste i druge sprave. Recimo, običan ključ od automobila u koji je integrisana mala kamera, ručne satove sa kamerom, knjige. Čak i kamerice koje se nalaze u ramu najobičnijih naočara za sunce. Koriste i hemijske olovke s ugrađenom jakom kamerom koje imaju i USB i mikro karticu. Prošlog leta u jednoj susednoj zemlji uhapšena su dvojica stranih državljana koja su snimala golu decu kamerom koju su držali u frižideru za plažu!", piše u tekstu na portalu "Grčka info".

Teško ih je, dodaje autorka, prepoznati jer je uglavnom reč o muškarcima (pa čak i ženama) koji na plažu dolaze sa svojim porodicama i ne dozvoljavaju da niko vidi da rade nešto jezivo poput fotografisanja golišavih mališana.

"Stručnjaci kažu da su plaže sa golom decom "švedski sto" za manijake. Ovi sadržaji se ili razmenjuju ili se prodaju, a najtraženiji su snimci što mlađe dece jer postižu veću cenu na tržištu. Statistiku uhvaćenih prestupnika dok su snimali nagu decu na plažama neću prenositi, broj nije mali. Slobodnim izlaganjem genitalija svoje dece vi omogućavate pedofilima da prodaju snimke, time zarađuju ogromne sume, koje ulažu dalje u širenje mreže. Nije samo pitanje direktna zaštita dece koja se nalaze na slikama i snimcima, ti materijali predstavljaju ogromno tržište, kom se mora iseći dotok "sveže robe". Roditelji moraju da daju svoj doprinos tome, ali za to moraju biti informisani!", stoji u tekstu.

Srbi uhvatili "manijaka" u Nea Kalikratiji

Pre dve godine su, piše dalje, u Nea Kalikratiji naši turisti uhvatili manijaka koji je snimao dečake i devojčice podvodnom kamerom. Među ostalim snimcima, glavni akter akcije je našao i snimak svojih ćerki i žene.

"I za kraj... ne znam kako da omekšam, prosto ću otvoreno napisati. Čitajte, razmišljajte, nemojte gledati samo slike, uključite logiku, budite otvoreni da naučite nešto novo, edukujte se, informišite se, pitajte ako vam nije jasno... Koristite internet i da se malo obrazujete, a ne samo da ostavljate ružne i zajedljive komentare. Koristite potencijal ovakvih korisnih grupa da naučite što možda niste znali, a ne da vam događaj godine budu bezobrazni Grci što su "uveli obavezne kacige", zaključila je autorka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading