SNIMAK ZGROZIO SRBIJU: Dvojica muškaraca BRUTALNO ZLOSTAVLJALA nemoćnog magarca, ovo tera suze na oči! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Autor:

Vesti

08.07.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bruka i sramota

SNIMAK ZGROZIO SRBIJU: Dvojica muškaraca BRUTALNO ZLOSTAVLJALA nemoćnog magarca, ovo tera suze na oči! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Foto: Printscren/Facebook

Na snimku iz Vrnjačke banje se vidi kako dvojica muškaraca kroz grad vode magarca, koji u jednom trenutku odbija da nastavi put dalje. Odmah nakon toga, jedan od muškaraca drvenim štapom udara nesrećnu životinju, da bi drugi muškarac nastavio to isto da radi svojom rukom.

Snimak je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama, a većina je osudila ovaj gnusni čin maltretiranja nesrećne životinje.

 

 

Podsećamo, pre par meseci Srbiju je šokirao snimak mučenje šteneta!

Društvenim mrežama proširio se snimak, koji je po svemu sudeći nastao u Srbiji, a na kome dete motkom tuče štene.

Naime, kako se na jezivom snimku vidi, dečak koji nema više od 10 godina, drži štene vezano za kombi (registrovan u Kuršumliji, sudeći po tablicama) i udara ga dugačkom motkom po glavi i telu. Snimak traje oko minut i najverovatnije je dete krišom snimio neko od komšija, ali se ne znaju tačne okolnosti pod kojim se stravično nasilje nad životinjom dogodilo.

U jednom trenutku on čak i podiže lanac za koji je vezan pas kao da pokušava da ga obesi i udavi i tako nastavlja da ga udara dok pas bezuspešno pokušava da se spasi torture.

Inače, fizičko zlostavljanje životinja kažnjivo je zakonom u Srbiji.

Prema članu 269 Krivičnog zakonika onaj ko ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kažnjava se novčanom ili kaznom zatvora. Ukoliko je reč o više životinja ili zaštićenim vrstama, uvećava se novčana kazna, ali i zatvorska, koja u tom slučaju može da bude do tri godine.

Podsećamo, Srbiju je pre dve godine potresla priča o kuji koja je bila omiljena u jednom kvartu u Valjevu i koja se oštenila, a potom je pronađena zadavljena sa svojim psićima kod kule Nenadović.

Oni su ubijeni golim rukama i njima su vratovi bili polomljeni, a za ovo zversko ubistvo je počinilac platio novčanu kaznu od 130.000 dinara godinu kasnije, što je bio epilog suđenja za nasilje i ubijenje životinja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ana

11.07.2024 11:44

Slabici,primitivni,jadni,to muskarci nisu kad udaraju slabijeg od sebe,kazniti ih najstrozije.Nasilnici.Takvi kod kuce vrse nasilje i nad porodicom.