"BEBI JE GLAVA BILA SKROZ KRVAVA, DOK JE MAJKA PLAKALA"! Detalji teške drame u beogradskom TC! DETE PALO SA STOLA ZA PRESVLAČENJE!

Autor:

Vesti

04.07.2024

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dete je palo sa stola za presvlačenje dok je majka izvlačila stvari iz torbe.

"BEBI JE GLAVA BILA SKROZ KRVAVA, DOK JE MAJKA PLAKALA"! Detalji teške drame u beogradskom TC! DETE PALO SA STOLA ZA PRESVLAČENJE!

Foto: shutterstock

Dečak star godinu dana juče je oko 17.20 sati primljen je u Urgentnim centar sa teškim telesnim povredama koje je zadobio kada je pao sa stola za presvlačenje u beogradskom tržnom centru. 

Dete je, kako za "Blic" priča jedna od radnica u tržnom centru, palo sa stola dok se njegova majka, okrenula da nešto izvadi iz torbe.

- Juče sam bila slobodna, međutim, moja koleginica koja je radila do 18 sati mi je javila da je dete palo sa kreveta za presvlačenje. Rekla mi je da je majka bila sa detetom i da se ono okrenulo u trenutku kada je majka krenula da izvadi nešto iz torbe. To je bio bukvalno trenutak nepažnje - objašnjava  Milica koja je zaposlena u jednom lokalu u beogradskom tržnom centru.

Ona navodi da joj je koleginica prenela da je detetu glava skroz bila krvava i da se nesreća dogodila na prvom spratu tržnog centra. Kaže i da je majka mnogo plakala.

- Ko zna kako je njoj - kaže prodavačica.

Dečak je u Urgentni centar primljen sa prolomom lobanje. Ipak, na svu sreću, stanje joj je stabilno i danas je dečak otpušten na kućno lečenje.

Kada pozvati 194

Pozivom na broj 194 stanovnici grada Beograda dobijaju neophodnu pomoć. Broj je dostupan 24 sata, svakodnevno.

Veoma je važno da zovete Hitnu pomoć samo u stvarnim hitnim stanjima.

Ipak, neki od Beograđana pozivanje ovog broja doživljavaju kao zabavu, upućujući lažne pozive!

Jedan lažni poziv sprečava ekipu da dođe tamo gde je ljudski život ugrožen, a to možete biti i vi ili neko vama drag.

Kako postupiti kada je potrebna pomoć lekara, ali se ne radi o hitnom slučaju

Beograđani treba da znaju da se broj 194 poziva samo zbog najurgentnijih stanja, kad je nečiji život zaista ugrožen. Ne želimo da vam uskratimo pomoć i ako vam je potreban lekarski savet pozovite sledeće brojeve:

Saveti za odrasle
011-3615-008

Pedijatrijski saveti
011-3614-350

Koordinator za stara i socijalno ugrožena lica

Slaviša Stojanović 011-3622-030

Pruža podršku u komunikaciji starim i socijalno ugroženim licima sa zdravstvenim i socijalnim službama.

Uputstva za pozivanje broja 194

Ako čujete govorni automat, sačekajte. U pozivnom-centru je sve kompjuterizovano, računar u sekundi prebacuje vezu na prvog slobodnog lekara. Sve se odvija automatski i nije tačna priča koja se može čuti među građanima da nećemo da podignemo slušalicu. Kada vam se javi lekar, trebalo bi da razgovarate s njim smireno i govorite razgovetno.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading