"STALNO U KREVETU, SLAB, MALAKSAO, SA OŠTEĆENIM BUBREZIMA": Sin RATKA MLADIĆA o očevom pogoršanom stanju na ivici suza - ne puštaju ga na lečenje u Srbiju!

Autor:

Vesti

04.07.2024

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kljukanje lekovima u zatvorskoj bolnici dovelo je to oštećenja bubrega!

"STALNO U KREVETU, SLAB, MALAKSAO, SA OŠTEĆENIM BUBREZIMA": Sin RATKA MLADIĆA o očevom pogoršanom stanju na ivici suza - ne puštaju ga na lečenje u Srbiju!

Foto: Tanjug/AP

Stalno u krevetu, slab, malaksao i s oštećenim bubrezima – takvo je trenutno zdravstveno stanje generala Ratka Mladića, kako za "Večernje novosti" izjavljuje njegov sin, Darko Mladić. Situacija zahteva ozbiljan medicinski nadzor, ali predsednica Mehanizma za krivične sudove, Grasijela Gati Santana, ne dozvoljava Mladiću da bude prebačen u Srbiju radi bolničkog lečenja, uprkos njegovom lošem zdravstvenom stanju.

Prema izjavi Darka Mladića, general je u teškom stanju, a njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo u martu, nakon čega je prebačen u civilnu bolnicu. Iako je nakon stabilizacije vraćen u zatvorsku bolnicu, situacija je i dalje zabrinjavajuća. Specijalista nefrologije iz Beograda pregledao je generala početkom jula i predložio promenu terapije, ali se čeka odgovor iz Holandije da li će njegovo mišljenje biti prihvaćeno.

Prema rečima Darka Mladića, generalu je potrebna bolja terapija, a srpski lekari iz Beograda i Banjaluke smatraju da mu je neophodna svakodnevna rehabilitacija kako bi stao na noge, što trenutno nije moguće u zatvorskoj bolnici. Porodica generala je u stalnoj brizi da se ne ponovi situacija iz aprila, kada je zbog otkazivanja bubrega bio na ivici smrti.

Pored oštećenih bubrega, kod Mladića su bile dominantne kardiološke tegobe, a lekari iz Kliničkog centra u Banjaluci su konstatovali i potrebu za ugradnjom pejsmejkera. Zatvorski lekari su, prema izjavi Darka Mladića, davali previše diuretika zbog srčanih tegoba, što je dovelo do oštećenja bubrega i prestanka njihovog rada.

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića izuzetno je loše, a borba za bolju terapiju i mogućnost svakodnevne rehabilitacije je u toku. Porodica generala izražava zabrinutost zbog njegovog trenutnog stanja i nada se da će dobiti odgovarajuću medicinsku pomoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading