SRBIN U GRČKOJ KAŽNJEN SA 20.000 EVRA! Zbog onoga što je uradio na ulici vlasti nisu imale milosti!

Autor:

Vesti

03.07.2024

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njemu se na teret stavlja i pasivno zlostavljanje ptica, usled čega će morati da plati drakonsku kaznu.

SRBIN U GRČKOJ KAŽNJEN SA 20.000 EVRA! Zbog onoga što je uradio na ulici vlasti nisu imale milosti!

Foto: Shutterstock

Neimenovani Srbin kažnjen je sa 20.000 evra jer je koristio dva papagaja ara za animiranje i slikanje sa turistima.

Kako je otkrila tamošnja organizacija za zaštitu životinja Animal Rescue and Defence Skuad nakon prijave i izlaska na teren nadležnih službi, njemu su papagaji oduzeti.

Njemu se na teret stavlja i pasivno zlostavljanje ptica, usled čega će morati da plati drakonsku kaznu.

Kako je saopšteno iz organizacije "Animal Rescue" unutar objave na Fejsbuku u akciji su učestvovali policijski službenici odeljenja Kasandrija, Šumske službe Halkidikija i opštine Kasandra.

- Uz savršenu saradnju svih nas, po nalogu tužioca, uklonjena su dva papagaja ara, koji su korišćeni za zaradu na plaži Pefkohori. Podneta je tužba za socijalne uslove i pasivno zlostavljanje i po nalogu tužioca. sa Halkidikija životinje su uklonjene i naravno administrativne kazne predviđene članom 14 od 4830/2021 u iznosu od 20.000€ - navodi se u saopštenju organizacije za zaštitu životinja.

Podsećamo, početkom februara desila se neobična zaplena papagaja na GP Tabanovci. 

Naime, Makedonska uprava carina saopštila je tada da su njeni carinici zaplenili 47 papagaja od državljanina Srbije koji je pokušao da ih unese u Severnu Makedoniju, ne prijavivši ih prethodno.

Detaljnim pregledom vozila na graničnom prelazu Tabanovce, carinici su pronašli kaveze sa pticama u gepeku, iako je vozač tvrdio da nema ništa da prijavi.


Uprava carina je istakla da je protiv državljanina Srbije podneta odgovarajuća prijava zbog pokušaja krijumčarenja papagaja. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading