"DECA SU USPANIČENO IZLAZILA IZ BAZENA, ČEŠALA SE I KAŠLJALA"! Meštani Bačkog Petrovca o drami u akva parku "Petrolend"!

Autor:

Vesti

28.06.2024

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrde da se svake godine događa ista situacija!

"DECA SU USPANIČENO IZLAZILA IZ BAZENA, ČEŠALA SE I KAŠLJALA"! Meštani Bačkog Petrovca o drami u akva parku "Petrolend"!

Foto: Printscreen/Youtube/CIFRA MEDIA

Juče je u Akva Parku Petroland u Bačkom Petrovcu, navodno došlo do trovanja isparenjima hlora, kada je u dečju bolnicu u Novom Sadu primljeno šestoro dece, od kojih je petoro zadržano u bolnici.

Danas, dan nakon informacije o trovanju, Akva park i dalje radi, dok posetioci nisu obavešteni o incidentu.

Prema rečima meštana Bačkog Petrovca, u pitanju je bila grupa dece iz nekog fudbalskog kluba koja je došla na zabavu zbog kraja sezone. Meštani ističu da su uzrok trovanja hlor i razne hemikalije.

- Ovo nije prvi put da se dešava, par godina unazad to traje, i svake godine ista priča. Mnoge porodice koje dođu sa decom uspaničeno izlaze sa bazena jer im deci nije dobro. Deca plašu i svrbi ih koža - kaže jedan od posetilaca bazena.

- Videli smo grupu dece na bazenu. A posle smo i čuli da se roditelji žale kako njihovu decu srbi koža, kašlju. Znamo za jedan slučaj naših komšija, gde je dete prošle godine ušlo na kratko u vodu i odmah izašlo... počelo je sve da ga svrbi. Dete više nije želelo da se vrati u vodu - kažu posetioci bazena.

Iz uprave Akva parka Petrolend kažu da izjave za medije ne daju.

"Izjave za medije ne dajemo dok inspekcija ne odradi šta treba da se odradi", kažu iz Akva parka za Kurir.

Zaposleni iz Zavoda za javno zdravlje Vojvodine od ranog jutra uzimaju uzorke vode, a na pitanje da li znaju nešto o slučaju od juče, odgovorili su kratko da ne znaju.

- Ovo je redovna procedura, redovno svake godine radimo ovo, uzimamo uzorak vode na analizu. Ne znamo ništa o trovanju - ističu zaposleni u Zavodu.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading