NOVA AFERA U SURČINU! Ko je i zbog čega UNIŠTIO PRUŽNI PRELAZ? Odgovor opštine zabrinjava...

Autor:

Vesti

27.06.2024

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština je poslala inspektore na teren tek posle pitanja Republike, a, sudeći prema odgovorima, bolje i da nije. To su, odgovaraju, napravili poljoprivrednici, a kako će problem da reše i kad - ni slovo

NOVA AFERA U SURČINU! Ko je i zbog čega UNIŠTIO PRUŽNI PRELAZ? Odgovor opštine zabrinjava...

Foto: Privatna arhiva

U Jakovu, opština Surčin, na jednom delu pruge je potpuno uništen pružni prelaz - zatrpan je zemljom, pokazuju fotografije koje su našoj redakciji poslali zabrinuti meštani ovog kraja. 

Foto: Privatna arhiva

Uništen pružni prelaz u Jakovu, opština Surčin

 Prema njihovim rečima, situacija je takva već izvesno vreme, niko od nadležnih nije izlazio na teren, a oni se boje da bi to moglo da dovede do železničke nesreće. 

- Pružni prelaz je potpuno uništen! Izgleda kao da se pruga prekinula, da je zatrpana zemljom. Niko ništa ne priča, niko od nadležnih nije dolazio da to sredi - kaže za naš portal jedan od meštana. 

Foto: Privatna arhiva

Uništen pružni prelaz nije problem za opštinu Surčin

Kontaktirali smo opštinu Surčin, na čijoj teritoriji se i nalazi ovaj deo pruge, sa pitanjima ko je i zbog čega prekinuo prugu, kao i da li su poslali inspekciju na teren. Usledilo je ekspresno skidanje odgovornosti - uputili su nas na "Infrastrukture železnice Srbije", jer je, tvrde, održavanje javne železničke strukture u njihovoj nadležnosti. 

- GO Surčin ima samo komunalnu inspekciju, tako da ova vaša pitanja treba da uputite Akcionarskom društvu za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom „Infrastruktura železnice Srbije" - poručili su. 

Sama pruga jeste u nadležnosti ovog preduzeća, ali, isto tako, opština ima komunalne inspektore, kojima je u opisu nadležnosti i ovaj segment. Komunalni inspektori jesu upućeni na teren, ali tek pošto smo poslali i drugu turu pitanja. 

Foto: Privatna arhiva

Problematična deonica u Jakovu

- Komunalna inspekcija GO Surčin je dobila nalog da hitno izađe na teren i o stanju na terenu ćemo Vas obavestiti u toku sutrašnjeg dana - poručili su.

I, šta je utvrdila komunalna inspekcija? Taj prelaz koriste poljoprivrednici, postoji još takvih i, to je to.  

- Povodom traženih informacija, ovim putem vas obaveštavamo da se radi o parcelama u GO Surčin, KO Jakovo ( 2918, 2835, 2849, 2866), a koje se u Katastru nepokretnosti vode kao nekategorisani put.  Isti pružni prelazi, obeleženi znakom, se nalaze na atarskom putu koji koriste poljoprivrednici kako bi došli do svojih njiva, odnosno koristili za poljoprivredne useve. Pored ovoga, na teritoriji opštine Surčin imamo još 5 pružnih prelaza koji prelaze preko atarskih puteva, i to: 1. 20-993km - Dobanovci, 2. 18-704km - Dobanovci, 3. 17-509km - Zemunska - Dobanovci, 4. 1+516km  - od železnicke stanice Surcin - prema Sportskom centru, 5. 4+443km  - Jakovo - navodi se u odgovorima opštine Surčin. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading