GENERALI SU MORALI DA IZVRŠE DRŽAVNI UDAR I SPREČE RASPAD, POŠTO NISU, SNAŠLO IH JE ŠTA IH JE SNAŠLO: LAZANSKI okrivio vojni VRH JUGE za njen raspad, evo šta je predvideo (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.06.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazanski je bio oštar prema JNA generalima!

GENERALI SU MORALI DA IZVRŠE DRŽAVNI UDAR I SPREČE RASPAD, POŠTO NISU, SNAŠLO IH JE ŠTA IH JE SNAŠLO: LAZANSKI okrivio vojni VRH JUGE za njen raspad, evo šta je predvideo (VIDEO)

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ, AP

Jugoslavija se raspala iznutra, govorio je svojevremeno Miroslav Lazanski, poznati srpski novinar, vojnopolitički komentator i diplomata, koji je preminuo 2021. godine.

Lazanski, čija su mišljenja često izazivala pažnju i polemike, detaljno je analizirao uzroke i posledice raspada Jugoslavije. Njegove izjave i analize ostaju relevantne za razumevanje kompleksnih političkih i društvenih procesa koji su doveli do raspada ove države.

- Generali su tražili da ih političari zaštite i da spreče rasturanje i države i armije, umesto da armija sprečava rasturanje države - govorio je Lazanski i rekao da je to greška vrha JNA.

On je objasnio da vrh JNA nije shvatio istorijski trenutak.

- Zato su i završili kako su završili - pričao je Lazanski za Balkan info.

Lazanski je mislio da je vojska mogla da izvrši vojni udar i da spreči građanski rat i raspad zemlje.

- Krajnji rok je bio januar 1991. godine kada je Hrvatska uvezla ilegalno oružje iz Mađarske. Generali nisu imali hrabrosti da povuku istorijske poteze - govorio je on.

Podsetimo, preminuli Lazanski upozorio je 2018. godine da je NATO sa antiraketama u Rumuniji i Poljskoj na šest minuta leta rakete do Kremlja.

On je podsetio da je velika Kubanska raketna kriza izbila upravo zbog slične situacije, kada je svet bio na ivici III svetskog rata zbog toga što je SSSR instalirao nuklearne rakete na Kubi, kao odgovor na raspoređivanje američkih raketa u Turskoj.

- Ista ta stvar se sad ponavlja sa raketama u Rumuniji i Poljskoj - govorio je Lazanski.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zaharije Serak

19.06.2024 04:20

Budalastine Miroslava Lazanskog.Zasto je Milosevic upao u platni sistem bivse Yu i uzeo milijardu dolara za finansiranje rata.Bila je agresija pokusaj stvaranja velike Srbije ostalo je sve suplja.Milioni dinara su ulazili u Sarajevo i kupovane devize od gradjana.Sandzaklije su to radile i za sitne pare finansirali rat