DEVOJČICA IZ NOVOG SADA NESTALA U GRČKOJ: Hitan apel digao sve na noge

Autor:

Vesti

15.06.2024

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas oko 17 časova u mestu Polihrono, u Grčkoj, nestala je I. P. iz Novog Sada.

DEVOJČICA IZ NOVOG SADA NESTALA U GRČKOJ: Hitan apel digao sve na noge

Foto: Printscreen/Drustvene mreze

Hitni apel na društvenim mrežama pozvao je sve u Polihronu da obrate pažnju na devojčicu koja ima 12 godina i čija je slika objavljena, te da odmah obaveste policiju ako je primete.

- Devojčica ima 12 godina i u trenutku nestanka nosila je majicu koju možete videti na slici. Ukoliko ste u Polihronu ili poznajete nekoga tamo, molimo vas da obavestite policiju. Ona je smeštena u Hotelu Palm Beach - navodi se u objavi.

Devojčica je, srećom, pronađena nakon višesatne potrage i dobro je.

Šta raditi u slučaju nestanka deteta:

U slučaju nestanka maloletnog lica, važno je odmah preduzeti određene korake kako bi se što pre pronašlo dete. Evo nekoliko korisnih saveta šta raditi u takvoj situaciji:

- Odmah obavestite policiju: Ukoliko primetite da je vaše dete nestalo, odmah obavestite policiju. Priložite sve relevantne informacije koje mogu pomoći u potrazi, kao što su fotografija deteta, njegove lične karakteristike, poslednje viđenje, odeća koju je nosilo, mesto gde je poslednji put viđeno i slično.

- Proverite okolinu: Ako je moguće, proverite okolinu gde je dete poslednji put viđeno. Možda se dete sklonilo u obližnje parkove, šume, igrališta ili kod prijatelja.

- Obavestite školu, vrtić ili druge institucije: Ako je dete nestalo tokom školskog ili vrtićkog dana, odmah obavestite školu ili vrtić. Takođe, obavestite i druge institucije koje vaše dete posećuje, poput sportskih klubova, učitelja, trenera i slično.

- Kontaktirajte prijatelje i rodbinu: Obavestite sve prijatelje, rodbinu i druge bliske osobe o nestanku deteta. Oni mogu pomoći u širenju informacija i potrazi.

- Ne širite dezinformacije: Važno je da širite samo proverene informacije o nestanku deteta. Dezinformacije mogu otežati potragu i uzrokovati dodatnu zabrinutost.

- Obratite se organizacijama za pomoć u potrazi za nestalim licima: U nekim zemljama postoje organizacije koje pružaju pomoć u potrazi za nestalim licima. Obratite se ovim organizacijama kako biste dobili dodatnu podršku i savete.

- Održavajte kontakt sa policijom: Održavajte redovan kontakt sa policijom i pružajte im sve informacije koje mogu pomoći u potrazi za detetom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading