UMRO DUŠAN ČUKIĆ!

Autor:

Vesti

06.06.2024

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svojoj bogatoj novinarskoj karijeri, radio je kao dopisnik lista Borbe iz Moskve, bio glavni urednik Večernjih novosti i 24 časa, predsednik saveza novinara SRJ.

UMRO  DUŠAN ČUKIĆ!

Foto: Printscreen/Youtube

Dugogodišnji novinar i urednik RTS Dušan Čukić preminuo je u 87. godini.

Dušan Čukić je u RTS-u radio u spoljno-političkoj redakciji, bio je dugogodišnji urednik i voditelj centralnog Dnevnika i obavljao rukovodeće poslove u televiziji.

U svojoj bogatoj novinarskoj karijeri, radio je kao dopisnik lista Borbe iz Moskve, bio glavni urednik Večernjih novosti i 24 časa, predsednik saveza novinara SRJ.

Po odlasku u penziju bio je na čelu SUBNOR-a.

Dušan Čukić biće sahranjen u subotu, 8. jula, u 15 sati na Novom groblju u Beogradu, dok će opelo biti održano istog dana u 14 časova.

Podsećamo, i novinar i nekadašnji urednik Informativnog programa Radio-televizije Beograd Mihailo Erić preminuo je juče u 82. godini u Beogradu.

Rođen je 5. jula 1942. godine u Sevojnu. Srednju poljoprivrednu školu završio je u Požegi, a diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, na kojem je izabran za asistenta.

U svet televizije ušao je na nagovor Zaharija Trnavčevića i počeo je kao njegov saradnik za emisiju o poljoprivredi, piše RTS.

Erić je, potom, postao voditelj i urednik emisije "Znanje imanje". Vodio je i emisiju "Izbor sredom", kao i politički magazin "Monitor", koji je bio ogledalo tadašnjih političkih, ekonomskih i društvenih zbivanja.

Sa mesta glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa Televizije Beograd smenjen je nakon Osme sednice Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije, 1987. godine. Na RTS-u je ostao do 1989. godine.

Godinama je uređivao Drugi Dnevnik, a potom dolazi na mesto glavnog urednika Informativnog programa.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading