POČETKOM JUNA PENZIONERIMA LEŽE NOVAC! Evo koja grupa dobija prva pare!

Autor:

Vesti

29.05.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

PIO fond objavio kalendar isplate!

POČETKOM JUNA PENZIONERIMA LEŽE NOVAC! Evo koja grupa dobija prva pare!

Foto: Shutterstock

Isplata majskih penzija počeće 4. juna, kada će primanja početi da pristižu korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti, kako onima koji penzije primaju preko tekućih računa tako i onima koji ih dobijaju na kućnim adresama ili podižu na šalterima pošta, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Dan kasnije isplata će početi za vojne i poljoprivredne penzionere, takođe nezavisno od toga za koji način primanja penzija su se opredelili.

Poslednji će penzije dobiti korisnici iz kategorije zaposlenih. Njima će penzije početi da pristižu 11. juna, bez obzira na to da li ih primaju preko tekućih računa, na kućnim adresama ili poštanskim šalterima.

Iznosi na čekovima biće isti kao i prilikom prethodne isplate a prema najnovijim podacima Fonda PIO prosečna penzija za april u Srbiji je iznosila 45.731 dinar.

Povećanje penzija

Direktor PIO fonda, Relja Ognjenović, najavio je očekivano povećanje penzija do kraja godine prilikom posete Udruženju penzionera u Kuršumliji. Ognjenović je istakao zahvalnost penzionerima za njihovu borbu za državu, ističući da će se nastaviti sa otvaranjem novih fabrika i radnih mesta kako bi se omogućio kvalitetniji život u trećem dobu.


Podela jednoobraznih paketa solidarne pomoći za penzionere sa visinom penzije do 24.987 dinara započela je 20. maja, a očekuje se da će svih 55.000 penzionera koji imaju pravo na ovu pomoć dobiti svoje pakete u narednim danima.

Danas sam posetio Udruženje penzionera u Kuršumliji, zajedno sa predsednikom Saveza penzionera Srbije, prof. Andrejom Savićem i predsednikom Opštine Kuršumlija, Vojimirom Čarapićem, gde smo imali priliku da porazgovaramo sa penzionerima i da se uverimo kako se odvija podela paketa solidarne pomoći u jednom od 176 udruženja u Srbiji. Zahvalan sam penzionerima na velikoj borbi za našu državu i svestan sam da su nas na taj način obavezali, a i motivisali da se još više borimo i radimo, da otvaramo nove fabrike i nova radna mesta. Samim tim imaćemo veće plate i penzije i moći ćemo da planiramo i realizujemo nove projekte kako bismo im omogućili kvalitetniji život u trećem dobu. ​Podela jednoobraznih paketa solidarne pomoći za penzionere sa visinom penzije do 24.987 dinara počela je u ponedeljak, 20. maja i očekujemo da će u narednih nekoliko dana svih 55.000 penzionera koji imaju pravo na ovaj vid pomoći dobiti svoje pakete - napisao je Ognjenović.

BONUS VIDEO


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading