UPOMOĆ, PLJAČKA U "MERIDIANBETU"! Baš nisko: Beograđanka ogorčena onim što radi poznati lanac kladionica!

Autor: S. L. - E. S. T.

Vesti

22.05.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrala na rezultate Evrovizije, a tiket joj računat kao gubitni zbog diskvalifikacije Holanđanina

UPOMOĆ, PLJAČKA U "MERIDIANBETU"! Baš nisko: Beograđanka ogorčena onim što radi poznati lanac kladionica!

Foto: ST/Nikola Mutić, Tanjug/AP, Printscreen

Devojka iz Beograda (svi podaci poznati redakciji), koja je u kladionici "Meridianbet" igrala tiket na pesmu Evrovizije, doživela je neprijatno iskustvo s ovom kladionicom. Iskustvo koje je direktno nazvala pljačkom.

Umesto da na miru, posle finala, podigne dobitak, nju je sačekalo neprijatno iznenađenje. Iz kladionice su je obavestili da od para nema ništa jer je predstavnik Holandije diskvalifikovan. Naime, kada su sportovi u pitanju, ako se meč koji je igran odloži, za njega važi kvota 1 i računa se kao pogođen. Zbog toga se ova Beograđanka obratila kladionici putem poruke.

KOL-CENTAR

- Dobar dan, da li mi možete pomoći oko isplate (tj. kvote 1) vezane za Evroviziju. Odigrala sam Holandiju, ali na kraju nije učestvovala - napisala je ona (identitet poznat redakciji).

Pojasnila je da su je na uplatnom mestu uputili na kol-centar.

- U kladionici u Sarajevskoj, gde je uplaćeno, rekli su mi da je tiket gubitni, ali to nije uobičajen slučaj, pa su me uputili na kol- centar - napisala je žena u dopisu.

Odgovor koji je dobila je, međutim, bio poražavajući.

Foto: Printscreen

Prepiska sa kol-centrom

- Dobar dan. Holandija je diskvalifikovana s Evrovizije. S obzirom na to da je započela takmičenje, a diskvalifikovana nakon ulaska u finale, tiket je ispravno rezultovan kao gubitan - stoji u odgovoru "Meridianbeta".

Žalio se i jutjuber Mita

Na ponašanje kladionice "Meridianbet" ima dosta pritužbi i na forumima na internetu. Pojedini igrači se žale na pravila kad je u pitanju bonus, ali najveći skandal je izazvan kad je poznatom jutjuberu Miti ("Mita se pita"), bar tako on tvrdi, skinut novac s naloga na "Meridianbetu". Naime, Mita je pokazao dobitne tikete na ime kojih je trebalo da mu bude isplaćeno 40.000 dinara, da bi mu 12 sati kasnije bio ukinut nalog na internetu, a na bankovni račun mu je uplaćeno samo 3.000 dinara.

Podsećamo, predstavnik Holandije na Evrosongu Jost Klajn jeste započeo takmičenje i jeste se plasirao u finale, ali je diskvalifikovan zbog navodnih pretnji jednoj kamermanki koja ga je snimala bez dozvole. To, međutim, prema rečima sagovornika Republike iz kladioničarskih krugova, znači da je kladionica morala da isplati tiket.

- Holanđanin je zauzeo drugo mesto u drugom polufinalu, međutim, on se nije takmičio u finalu. Nije se pojavio na bini na finalnoj večeri, za njega nije moglo da se glasa, što znači da nije učestvovao. Samim tim, kvota na njega bi morala da bude 1. Ovaj slučaj se može poistovetiti s fudbalskom utakmicom koja nije odigrana jer, jednostavno, Holanđanina nije bilo u finalu. Prema pravilniku kladionica, recimo u tenisu, u slučaju da neki teniser ili teniserka predaju meč pre početka za sve igre, računa se kvota 1, a ovo najviše liči na takvu situaciju - kaže naš sagovornik.

A FER-PLEJ?

Nažalost, u "Meridianbetu" se očigledno oglušuju o uobičajena pravila, a u krajnjem slučaju, čak i da nije tako, postoji i neka poslovna etika, kodeks, fer-plej. U svemu, pa i u kladioničarskom svetu.

Redakcija portala Republika je poslala pitanja kladionici "Meridianbet" povodom ovog slučaja, ali ni posle nekoliko dana nisu nas udostojili odgovora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading