GRAD RASPISAO KONKURS! Mladi dobijaju do 200.000 dinara

Autor:

Vesti

07.05.2024

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sredstva su namenjena subvencionisanju troškova za ulaganje u nabavku mašina, opreme, specijalizovanog alata, repromaterijala i računara i računarske opreme.

GRAD RASPISAO KONKURS! Mladi dobijaju do 200.000 dinara

Foto: shutterstock

Grad Zrenjanin nastavlja sa podrškom mladim preduzetnicima kroz treći godišnji konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u 2024. godini. Prošle godine, izdvojeno je tri miliona dinara za ovu svrhu, a 17 mladih preduzetnika je ostvarilo pravo na ova sredstva. U prethodnoj godini, kada je prvi put raspisan konkurs, ista suma novca je bila na raspolaganju, a 16 mladih preduzetnika je dobilo podršku.

Sredstva su namenjena subvencionisanju troškova za ulaganje u nabavku mašina, opreme, specijalizovanog alata, repromaterijala i računara i računarske opreme. Za nabavku mašina, opreme i specijalizovanog alata, odobravaju se sredstva u visini od najmanje 50.000 do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75% od kupovne vrednosti sa PDV-om.

Za nabavku repromaterijala, subvencija je u visini od najmanje 30.000 do najviše 150.000 dinara, takođe do 75% kupovne vrednosti sa PDV-om. Za nabavku računara i računarske opreme odobravaju se sredstva od 50.000 do najviše 200.000 dinara, takođe do 75% kupovne vrednosti sa PDV-om.


Rok za prijavu je 22. maj 2024. godine, a kompletna informacija o svim bitnim elementima i pravilima za učešće u ovom javnom pozivu mogu se preuzeti sa internet stranice grada Zrenjanina, u delu "oglasi i konkursi".

S obzirom na značajan broj mladih preduzetnika koji su prošle godine ostvarili pravo na sredstva, očekuje se da će i ove godine interesovanje biti veliko. Ova inicijativa grada Zrenjanina ima za cilj da podrži mlade preduzetnike u razvoju njihovih poslovnih ideja i doprinese ekonomskom osnaživanju lokalne zajednice.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading